avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PLATA SULTA Buna ziua, Prin hotarare definitiva si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PLATA SULTA Buna ziua, Prin hotarare definitiva si irevocabila mi s-a stabilit ...

Buna ziua,
Prin hotarare definitiva si irevocabila mi s-a stabilit plata unei sulte catre fiecare dintre ceilalti doi coproprietari, imobilul revenindu-mi in totalitate in posesie si proprietate. (Imobilul a fost mereu numai in posesia mea, ceilalti coproprietari nu au dorit sa foloseasca imobilul, ci doar sa fie in actele notariale, nefiind interesati de plata taxelor, de renovari sau de intretinerea functionalitatii imobilului).
1 - Care este procedura de achitare a sultei daca cei doi proprietari nu o revendica de ani de zile ?
2 - Se poate perima plata acestor sulte, ca urmare a nesolicitarii de catre beneficiari, dupa un numar de ani, ca termen, de la data hotararii definitive si irevocabile ?
3 - Cum se poate radia la Cartea Funciara, existenta acestor obligatii ?
Va multumesc anticipat pentru lamuriri legale.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:07, 2 Martie 2023
daca au trecut deja 3 ani de cand exista hotararea definitiva, dreptul lor la actiune e prescris. Nu va mai pot obliga sa platiti.
Aveti posibilitatea sa cereti in instanta sa se constate prescriptia si sa se dispuna radierea din cartea funciara.
daca vreti sa le platiti totusi, ori le dati banii si va da declaratie la notar ca au primit si nu mai au pretentii si cu declaratiile va radiati sarcina din cf, ori cadaca nu mai stiti nimic de ei, se apeleaza la executor si se consemneaza la cec.
Daca daca ei nu sunt interesati sa ia banii, de ce ati fi dvs sa va rugati de ei cu bani?

nefiind interesati de plata taxelor, de renovari sau de intretinerea functionalitatii imobilului).

nici nu ar avea de ce sa fie, casa nu le apartine, gresiti cand ii socotiti coproprietari, dvs sunteti unicul proprietar de la data hotararii de partaj.
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in legatura cu sulta tatiana28 tatiana28 Buna seara.Printr-o hotarare definitiva si irevocabila din 2008 s-a atribuit bunul imobil cu obligatia de a plati sulta.In 2009 creditorul deschide actiune de ... (vezi toată discuția)
Sulta nerevendicata ilfoveanu ilfoveanu Buna ziua, Sulta stabilita prin hotarare definitiva si irevocabila de Instanta dupa atribuirea intregului imobil, dar nefiind revendicata de celalalt ... (vezi toată discuția)