avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia in cazul in care contractul este suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia in cazul in care contractul este suspendat

Poate inceta prin demisie un contract individual de munca suspendat pe motiv disciplinar?
Cel mai recent răspuns: ifrimcristina , utilizator 21:00, 10 Octombrie 2006
Imi pare rau sa-ti dau aceasta veste , dar demisia in cazul suspendarii pentru motive imputabile , nu poate produce efecte. ( art49 alin 4 codul muncii)


Poate inceta prin demisie un contract individual de munca suspendat pe motiv disciplinar?



nu, iti poti depune demisia doar la incetarea suspendarii, deci, cand iti reincepi activitatea
art 49 din codul muncii
(2) Suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator.
(3) Pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2), dacă prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau regulamente interne nu se prevede altfel.(aceasta este modificarea codului prin OUG 65/2005)
(4) În cazul suspendării contractului individual de muncă din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendării acesta nu va beneficia de nici un drept care rezultă din calitatea sa de salariat.

deci in cazul suspendarii contractului nu-si poate depune demisia decat daca reincepe activitatea si apoi isi da demisia.
cel mai simplu. sa incetati suspendarea ctr. de munca. Apoi va depune angajatul cererea de demisie. Angajatorul poate sa renunte la dreptul de preaviz de 15 zile. Sau ctr. de munca poate inceta cu acordul partilor. Si in acest caz se poate renunta la preavizul de 15 zile.
suspendarea nu poate inceta asa de "simplu", atata timp cat nu se cunoaste cauza suspendarii. Si daca nu i-a fost inregistrata demisia ( pentru ca de aprobarea demisie nu poate fi vorba aceasta fiind un act unilateral ), acordul partilor este exclus.
Revenind, trebuie aflata cauza suspendarii. Societatea este obligata sa-i comunice decizia de suspendare in cinci zile de la emitere. In cazul in care nu i-o va comunica considerati ca-si produc efectele demisia ( daca a fost trimisa cu confirmare de primire sau in extremis prin executor judecatoresc) 0si puteti actiona pentru primirea cartii de munca

Alte discuții în legătură

Suspendare din functie alia2 alia2 Buna seara, Sunt angajata (cu contract perioada nedeterminata) la o companie careia reglementatorul a impus procedura de redresare financiara prin numirea ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract pe motiv disciplinar vrusu vrusu Buna ziua , Doresc sa stiu daca in momentul in care se face suspendare pe motiv disciplinar - pana se face procedura pentru concediere disciplinara - ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii Ruxandra Stoica Ruxandra Stoica Buna seara, Intrebarea mea este daca angajatorul poate modifica contractul de munca initial ( la plecarea mea in concediu de crestere copil )cu privire la ... (vezi toată discuția)