avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Tatal meu a murit, am ramas cu mama in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Tatal meu a murit, am ramas cu mama in apartamentul ...

Buna ziua.
Tatal meu a murit, am ramas cu mama in apartamentul pe care l-au luat in rate amandoi. Eu mai am un frate vitreg cu care nu am avut nici o legatura pana sa moara tatal, nu ne-am intersectat niciodata in ideea ca a crescut in alta familie de cand s-a nascut. Trebuie sa facem partajul, am fost la notar si acum vreau sa-l despagubesc cu partea care i se cuvine din toata averea tatalui, dar mi-a dat de inteles ca va mai dura( a durat destul de mult si pana acum )pana se hotaraste si vine cu o oferta el de despagubire(banii jos), dar pana atunci el vrea sa ii dau cheile de la apartament, masina si ce mai avem, deoarece el are aceleasi drepturi ca si mine(stiu si eu asta) si ca poate sa stea in apartamentul in care am crescut si inca stau cu mama(sunt minor) da in care el nu a pasit niciodata pana acum, insa de acum poate sa vina cand vrea el in apartament si sa faca ce vrea(el e major). Tin sa cred ca prin asta vrea sa ajunga sa l despagubesc si cu banii de chirie, adica stie ca voi refuza sa i dau cheile si imi va cere si bani in conceptia de "chirie", ca nu vreau sa locuiasca aici. Tata doar cat a platit din rata si facturi cu mama, fiecare partea lui, rata fiind pe numele amandurora, tot ce e in apartament, imobilul, a fost imbunatatit/achizitionat de mama. Totodata, de cand am fost la notar pt succesiune si am semnat, credeam ca ne putem intelege si scap de el odata ce ii dau partea, dar nu ne am inteles, si cum ii vine o parte din activ, ii vine si partea din pasiv cum ar fi taxele impozitele si a apucat sa plateasca impozitul(procentajul sau, nu tot) la masina si la bloc pe anul asta de cand cu succesiunea, nu mi dau seama ce urmareste dar mie imi pare a reavointa , nu am putut sa ne intelegem si sa scapam unu de altul si acum imi cere cheile la tot ca sa vina cand vrea, loc in care nu a contribuit cu nimic. Ce trebuie sa fac? Ce sa inteleg din asta? Trebuie sa ii dau cheile? Si daca nu i le dau, ce rezultat poate avea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Martie 2023
nelutu18, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:21, 9 Martie 2023
Buna ziua,
solicitati de urgenta in instanta iesirea din indiviziune si instanta cerand ca bunul in materialitate sa ramana al mamei si al dumneavoastra si sa-l despagubiti cu sulta.
Instanta va stabili care e valoarea acelei despagubiri.
Noi am vrea sa asteptam oferta lui si sa nu ne bagam in instanta, deoarece costurile ar fi mai mari de exemplu ar fi avocatul si alte lucruri, pe langa mai e si bataia de cap cu doveditu in acte sau martori la alte cheltuieli care ar diminua partea lui. Deci, trebuie sa ii dau cheile la tot si poate veni cand vrea unde sunt domiciliat eu de cand lumea si pamantul?
Noi mai avem si un teren undeva si si din ala o despagubim, dar prin instanta s-ar evalua mult mai mult decat cu cat l am cumparat. Noi am dat 14000 de lei pe el acum multi ani, iar astazi ni se evalueaza la 70000 si valoarea acelei despagubiri prin instanta facuta ar fi mult mai mare decat daca ne am intelege, nu?
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca nu ii veti da nicio cheie de la nimic. Sa vina mai repede cu ce pretentii are pt partaj si daca nu va intelegeti, partajul se va face in instanta.
Si din asta ca nu ii voi da cheile poate sa mi ceara bani de "chirie" cum spune el? Ca refuz sa i le dau sa vina aici cand vrea?

Alte discuții în legătură

Chirie intre coproprietari Cristea Ion Cristea Ion Chirie intre coproprietari. Buna ziua, dețin 80% dintr-un apartament în urma unei moșteniri unde locuiesc singur. 20% este deținut de către fratele meu. ... (vezi toată discuția)
Proces succesiune mostenitori janetcanada janetcanada Buna ziua tuturor ! Ma numesc Janet si am mare nevoie de ajutorul dvs . Ma bucur tare mult ca am gasit acest forum , altfel nu stiu cum as gasi raspuns la ... (vezi toată discuția)
Valoarea sultei Vladimir44 Vladimir44 Eu, mama şi fratele meu deţinem în proprietate un apartament în Berceni: eu am 1/4, mama 1/2 şi fratele 1/4, în indiviziune. Eu am locuit (legal) singur ... (vezi toată discuția)