avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Buna seara.Am cumparat o garsoniera acum citiva ani in ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Buna seara.Am cumparat o garsoniera acum citiva ani in urma,de ...

Buna seara.Am cumparat o garsoniera acum citiva ani in urma,de la mama mea.Ea si a rezervat dreptul de abitatie asupra imobilului,pina la incetarea din viata.Eu n am locuit niciodata la acest imobil, nu mi am facut mutatie ,locuiesc in alt oras,unde platesc taxe si impozite.La imobilul cumparat,platesc impozitul anual.Cind am fost anul acesta sa achit impozitul, la biroul taxe si impozite,nu mi a primit banii,spunindu mi,ca trebuie sa achit taxa de salubritate pe numrle meu.Mama mea are 86 ani si este scutita de la aceasta taxa.Am prezentat chitanta cu plata taxei de salubritate la adresa unde locuiesc ,conform cartii de identitate.Nu au vrut sa tina cont,spunind ca trebuie sa platesc acea taxa,ca sint propietara.Mama mea, locuieste singura in acea garsoniera.Va rog spuneti mi ce trebuie sa fac.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cony55 , utilizator 21:11, 15 Martie 2023
Este temeinica impunerea deoarece in evidenta autoritatii fiscale dv figurati proprietar
Autoritatile publice locale prin HCLM impun obligatia in sarcina proprietarilor de a achita anual taxa salubrizare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
faceti o petitie la seful de serviciu sau la primar.
Atasati dovada faptului ca mama are drept de abitatie, a faptului ca nu locuiti acolo, a faptului ca mama e scutita si cereti radierea din evidente a datoriei.
asteptati raspunsul in scris si comunicati-ne si noua
Va multumesc,asa voi proceda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă proprietarul casei este decedat şi nu locuieşte nimeni ... Eszenc Eszenc Dacă proprietarul casei este decedat şi nu locuieşte nimeni în imobil, este legal să mă oblige la plata taxei de salubrizare? (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o locuinta la tara unde nu locuieste nimeni de ... tuty tuty Buna ziua, Am o locuinta la tara unde nu locuieste nimeni de 27 de ani si nu merge nimeni acolo. Am primit instiintare de la primaria de acolo prin care ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! doresc să intru in posesia certificatului fiscal ... ButAlina ButAlina Buna ziua! Doresc să.intru in posesia certificatului fiscal emis de către Dgitl sector 4, însă aceștia refuza să-l elibereze întrucât îmi.solicita ... (vezi toată discuția)