avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA cu o cifra de afaceri anuala mai mica de 25000 lei.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA cu o cifra de afaceri anuala mai mica de 25000 lei.

Buna ziua, sunt PFA cu o cifra de afaceri anuala mai mica de 25000 de lei.
Imi tin contabilitatea mai bine zis registrele singur. De curand am fost chemat la primarie si intrebat despre cine-mi tine contabilitatea. Cand am spus ca ma ingrijesc singur au spus ca trebuie sa aloc o parte din locuinta acestei activitati si sa platesc impozit pe PFA. Mentionez ca nu sunt autorizat sa desfasor activitate de contabilitate si din cate am inteles din lege contabilitatea in partida simpla o poate tine oricine, nu trebuie sa fii membru CECAR sau contabil, sunt un amarat de taximetrist. Este legal sa platesc impozit diferentiat pentru cele mentionate mai sus? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: mirela.onciu , utilizator 15:06, 16 Martie 2023
Poate ar trebui sa vedeți ca una e vorba de valoarea impozitului și alta e cine va tine contabilitatea. S-o fi referit ca poate nu sunteți la zi cu legislația contabila și ca dacă ați avea un contabil autorizat, v-ar fi făcut evidenta mai corect.
Deci dați detalii. Dacă e vorba de un control, este și un proces verbal încheiat (act constatator) și în care sunt trecute și motivarea lipsurilor gasite.
Nu. Este exact ce am spus in mesajul initial. Nu este vorba de corectitudinea registrelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate corina_gusoi corina_gusoi Buna. Am facut de curand un pfa si as vrea sa stiu cum sa imi tin contabilitatea. Vreau sa imi deschid un salon de cosmetica si nu stiu absolt nimic despre ... (vezi toată discuția)
Oug nr. 37/2011 marius1975_2 marius1975_2 Ce schimbari aduce aceasta ordonanta pentru un PFA? Pe hotnews.ro am citit urmatoarele: \" * Persoanele ce in exercitiul financiar precedent au inregistrat ... (vezi toată discuția)
Oug 44/2008 Gicuta Nistor Gicuta Nistor Buna ziua, Va rog sa-mi lamuriti, daca puteti, o problema privind PFA. Eu am primit Autorizatia de traducator de la Ministerul Justitiei, in septembrie 2008, ... (vezi toată discuția)