avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... OUG 117/2009 – Masuri privind taxa de poluare ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

OUG 117/2009 – Masuri privind taxa de poluare auto

Pe scurt.

Am o masina noua (productie 2009), cumparata din Romania de la o reprezentanta, in decembrie 2009, pe care am inmatriculat-o pentru prima data in 5 ianuarie 2010. Cei de la Directia Finantelor Publice (Mures) si cei de la Inmatriculari Auto (Mures) mi-au spus ca nu trebuie sa platesc taxa de poluare, pentru ca sunt scutit conform OUG 117/2009.
In data de 20 ianuarie 2010 am primit o instiintare de Serviciul Inmatriculari Auto prin care mi se aduce la cunostiinta ca nu beneficiez de scutirea taxei de poluare conform OUG 117/2009 si daca nu platesc imi vor anula inmatricularea autovehiculului.

Am fost la Serviciul respectiv si mi-au spus ca e un viciu de procedura, si ca sunt obligat sa platesc taxa, chiar daca UN DOMN DE LA ACEST SERVICIU MI-A SPUS IN DATA DE 5 IANURIE CAND AM INMATRICULAT MASINA CA NU TREBUIE SA PLATESC TAXA DE POLUARE CONFORM OUG 117/2009.

Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez.

multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
Rady Consult, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: ContSters92635 , utilizator 12:15, 8 Martie 2010
Actul normativ invocat de către Dvs. prevede următoarele:
(1) Autovehiculele M1 cu norma de poluare Euro 4, a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2.000 cm^3, precum si autovehiculele N1 cu norma de poluare Euro 4, inmatriculate pentru prima data intr-un stat membru al Uniunii Europene in perioada 15 decembrie 2008—31 decembrie 2009 inclusiv, beneficiaza de exceptarea de la plata taxei pe poluare pentru autovehicule, potrivit art. III alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 218/2008 privind modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, in conditiile in care acestea se inmatriculeaza pentru prima data in Romania in termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
(2) Termenul prevazut la alin. (1) este termen de decadere.

În cazul în care vă încadrați perfect în prevederile citate mai sus, beneficiați de ele, în caz contrar nu, verificați cu atenție sau apelați la un avocat sau expert în taxe și impozite.
Puteti intenta 2 actiuni :
1. se da in judecata institutia prefectului ,obiectul actiunii fiind obligarea acesteia la inmatricularea masinii fara plata taxei. ?(or mai fi un proces pentru obligarea la prejungirea nr provizorii,depinde de durata primei actiuni.)
2. daca nu se reuseste acest lucru(o marja de risc exista),se plateste taxa ,se inmatriculeaza si apoi se da in judecata adm. financiara. pentru restituirea taxei platite.

Sanse de 99% !!!

ma puteti contacta pentru detalii

Av. Wilhelm Emanuel Dunca
0721236932

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto george madalin george madalin referitor la suspendarea taxei auto pt masinile cu euro 4,aceasta este valabila numai masinilor noi sau si celor second-hand aduse dintr-o tara ue? (vezi toată discuția)
Taxa de poluare zsunna zsunna se poate inmatricula masina fara plata taxei de poluare?? (vezi toată discuția)
Taxa auto mistioo mistioo cum pot sa imi inscriu masina fara sa mai platesc taxa de poluare?:((:(( (vezi toată discuția)