avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare partiala mostenire. Am mostenit de la cineva ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare partiala mostenire. Am mostenit de la cineva un apartament ...

Renuntare partiala mostenire.

Am mostenit de la cineva un apartament si o masina veche dar la masina nu mai gasesc actele.
Pot renunta la masina si sa fac mostenirea doar pe apartament?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:37, 16 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da se poate face certificat pe o parte din bunuri, daca ulterior gasiti actele completati certificatul. Insa atat admnistratia financiara, cat si politia au copia cartii de identitate si actele pot fi refacute.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să nu dați vreo declarație de renunțare. Că ați renunțat la tot. (nu există renunțare parțială)
Declarația trebuie să fie de acceptare a moștenirii. Chiar dacă, pentru moment veți dezbate moștenirea numai cu privire la o parte din bunuri (în speță apartamentul). În viitor, când veți obține actele mașinii, puteți să obțineți și un certificat de moștenitor suplimentar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si vanzare Vladdu Vladdu Buna ziua, se da urmatoarea situatie, Sotul a decedat si se doreste vanzarea anumitor bunuri. Mostenitorii sunt sotia si copilul (major). Acesta avea in ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire parisiana parisiana Speta este urmatoarea:In urma decesului mamei au ramas pentru dezbaterea mostenirii tata si cei trei fii. Precizez ca mostenirea cuprinde o casa+teren si 2 ... (vezi toată discuția)
Termen valabilitate certificat atestare fiscala gigelas gigelas Buna seara, As dori sa stiu daca Certificatul de atestare fiscala,necesar la deschiderea succesiunii,are vreun termen de valabilitate si in ce consta ... (vezi toată discuția)