avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Concediu maternitate PFA, noua ordonanta
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Concediu maternitate PFA, noua ordonanta

Bună ziua,
Am o nelămurire legat noua ordonanta care va întra în vigoare legat de concediul de maternitate PFA, ei zic ca le vor plafona, i-am întrebat ce se intampla cu cei care deja au contracte semnate și mi-au scris asta:
Prin urmare, contractul dvs. se va modifica prin act adițional în termenul menționat anterior, prin notificarea casei de asigurări de sănătate, în sensul că venitul înscris în contract la data încheierii actului adițional se va modifica astfel încât să corespundă celui înscris în declarația fiscală (sau mediei lunare înscrise în declarație ) și să nu fie mai mare de 3 salarii minime brute pe țară.

Sa înțeleg ca vor modifica actul aditional facut cu ei și vor lua veniturile din declarație, dar ce se întâmplă cu banii pe care i-am platit la alte venituri, ma refer lunile pana sa semnez actul aditional? Stiu ca legea nu se aplica retroactiv
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2023
bogdan666, utilizator
Cel mai recent răspuns: bogdan666 , utilizator 18:12, 16 Martie 2023
Cu siguranta nu o sa clarifice acest aspect prin ordonanta, dar ar trebui sa se restituie sumele care au fost platite in plus si retinute doar cat trebuia platit raportat la 3 salarii.
Dar eu nu vreau sumele înapoi ci sa își respecte contractul, si sa faca media între ele. Nu cred ca au voie sa facă asta, oricum am de gând sa ii acționez la CEDO pe motivul asta. De cand se aplica legea retroactiv?
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2023
bogdan666, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu am făcut contractul de indemnizație în iunie 2022. am născut ... Intrebare_intrebatoare Intrebare_intrebatoare Eu am făcut contractul de indemnizație în iunie 2022. Am născut pe 1 ianuarie. Si eu trebuie să modific contracul pein acte adiționale, sau după cum ... (vezi toată discuția)
venituri in calculul indemnizatiei de crestere a copilului andreea36 andreea36 Buna-ziua! Ma intereseaza daca la media veniturilor pe ultimele 12 luni din care se iau 85% pentru calcularea indemnizatiei de crestere a copilului se iau in ... (vezi toată discuția)