avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract de inchiriere spatiu fără legalizarea ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract de inchiriere spatiu fără legalizarea notariala?

Buna seara,
pot inregistra un contract de inchiriere spatiu la administratia financiara , contract facut intre subsemnatul si firma care inchiriaza spatiul cu toate actele aferente, fara legalizare notariala ?
Multumesc mult !
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2023
george-neagu, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Da. Un contract de inchiriere incheiat sub semnatura privata este perfect valabil. Codul civil nu prevede obligativitataea incheierii contractului de inchiriere in forma autentica (la notar).
Contractele de inchiriere incheiate prin inscris sub semnatura privata care au fost inregistrate la organele fiscale, constituie titlu executoriu pentru plata chiriei.

Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2023
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de locatiune. conditii pentru caracterul executoriu cf. art. 1798 aletzsa aletzsa Buna ziua. Am inceput cu asa titlu pentru ca mi se pare un pic trasa de par, noua \\\\"cerere\\\\", ca sa zic asa, a unei organizatii de stat si protocol ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu gradul iv - reziliere de drept contract ce inchiriere vladion2005 vladion2005 Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere, in calitate de proprietar, pe perioada ianuarie 2013-ianiarie 2015. Chiriasul a acumulat datorii la ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere moni22 moni22 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce acte ar trebui sa mai fac, in afara de contractul de inchiriere, pentru a fi protejata in cazul cand chiriasi nu platesc. ... (vezi toată discuția)