avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... referent debutant - cum voi fi reincadrata?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

referent debutant - cum voi fi reincadrata?

In 01.04.2007 am fost numita prin concurs referent de specialitate debutant avand studii SSD. În 09.07.2007 am plecat in concediu de crestere a copilului pana in 10.08.2009. La 1 ianuarie mi-a expirat perioada de debutant dar inca nimeni nu misca nimic pentru evaluare conform HG 611.Dar marea problema nu asta este. Întrebarea mea ar fi : conf. art. 101 din HG 611 :
,,Functionarii publici debutanti care au obtinut la evaluarea activitatii calificativul "corespunzator" vor fi numiti, prin transformarea postului, functionari publici definitivi intr-o functie publica de executie din clasa corespunzatoare studiilor absolvite, in gradul profesional "asistent", la data expirarii termenului prevazut la art. 98 alin. (1) sau, in situatia in care, in conditiile art. 98 alin. (2), functionarul public debutant care a obtinut calificativul "necorespunzator" formuleaza o contestatie, la data rezolvarii favorabile a acesteia.
(2) In situatia in care functionarii publici debutanti au obtinut la evaluarea activitatii calificativul "necorespunzator", conducatorul autoritatii sau institutiei publice va dispune prin act administrativ eliberarea din functie, in conditiile legii.
Eu unde ma incadrez pentru ca in iulie 2009 am terminat studii superioare cu diploma de licenta deci am deja alte studii.Mi-e frica ca daca ma incadrez in SSD nu o sa am dreptul cer promovarea in clasa dupa aceea.Si inca ceva...institutia nu a predat planul de ocupare a functiilor publice pe anul 2010 conf. Ordinului nr.7660/24.08.2006. Ce e de facut..........?Va rog dati-mi o idee pentru ca sa stiu de unde sa o apuc.....Multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 20:20, 25 Ianuarie 2010
Daca ati obtinut calificativul corespunzator, veti fi numita in functia publica de referent de specialitate, grad profesional asistent. :)
Asa m-am gandit si eu dar dupa aceea pot sa dau concurs pentru promovare in clasa?Si daca nu exista plan de ocupare a functiilor publice cum justifica la ANFP?Asa scrie legea cel putin:(
legea nr.188/1999
" ART. 68
(1) În urma dobândirii unei diplome de studii de nivel superior, funcţionarii publici de execuţie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei funcţii publice într-o clasă superioară celei în care sunt încadraţi, dacă studiile absolvite sunt în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau dacă autoritatea ori instituţia publică apreciază că studiile absolvite sunt utile pentru desfăşurarea activităţii.
(2) Promovarea în condiţiile alin. (1) se face prin transformarea postului ocupat de funcţionarul public ca urmare a promovării examenului.
(3) Promovarea în clasă nu se poate face pe o funcţie publică de auditor sau de consilier juridic."
H.G.nr.611/2008
" ART. 144
(1) La examenul de promovare în clasă a funcţionarilor publici pot participa funcţionarii publici încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, care au absolvit o formă de învăţământ superior de lungă durată, studii universitare de licenţă sau o formă de învăţământ superior de scurtă durată, în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea.
(2) Examenul de promovare în clasă se organizează de către autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarii publici, în condiţiile prezentei hotărâri.
(3) Cu cel puţin 15 zile înainte de data organizării examenului de promovare în clasă, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice are obligaţia de a emite un act administrativ prin care se stabilesc:
a) componenţa comisiei de examen;
b) data susţinerii examenului;
c) bibliografia, pe baza propunerilor compartimentelor în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarii publici care participă la examen.
(4) Compartimentul de resurse umane are obligaţia să afişeze la sediul autorităţii sau instituţiei publice, cu 15 zile înainte de data organizării examenului de promovare în clasă, data, ora, locul desfăşurării şi bibliografia examenului.
(5) În cazul în care, din motive obiective, nu se pot respecta data şi ora desfăşurării examenului de promovare în clasă, compartimentul de resurse umane are obligaţia de a afişa la sediul autorităţii sau instituţiei publice modificările intervenite în desfăşurarea acestuia.
ART. 145
Funcţionarii publici prevăzuţi la art. 144 alin. (1) trebuie să prezinte diploma de absolvire sau, după caz, adeverinţa care să ateste absolvirea unei forme de învăţământ superior de lungă durată, de scurtă durată sau a studiilor universitare de licenţă, precum şi o cerere de înscriere la examenul de promovare în clasă, în termen de 5 zile de la data afişării.
ART. 146
Examenul se organizează de autoritatea sau instituţia publică în cadrul căreia funcţionarii publici prevăzuţi la art. 144 alin. (1) îşi desfăşoară activitatea, potrivit regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea examenului de promovare în clasă, aprobat prin ordin al preşedintelui Agenţiei.
ART. 147
(1) Ca urmare a promovării funcţionarilor publici, fişa postului va fi completată cu noi atribuţii, în raport cu nivelul funcţiei publice. Obligaţia de a completa fişa postului cu noile atribuţii aparţine superiorului ierarhic al funcţionarului public promovat.
(2) Persoanele cu atribuţii în domeniul managementului resurselor umane din cadrul autorităţii sau instituţiei publice au obligaţia de a acorda asistenţă funcţionarilor publici de conducere în vederea îndeplinirii obligaţiei prevăzute la alin. (1) şi de a monitoriza respectarea prevederilor alin. (1)."
Deodata, asteptati sa ajungeti functionar public definitiv, si apoi, la anul , sa aveti in vedere prinderea functiei publice, in planul de ocupare a functiilor publice. Oricum, urmariti legea 188, pentru ca ea va fi modificata, in cel mai scurt timp, si noile modificari prevad ca primarul/presedintele CJ, poate modifica semestrial, structura planului de ocupare a functiilor publice, pe propria raspundere. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In noul stat postul meu e de studii superioare treb sa sustin concurs? aleksutzu aleksutzu 1.Am fost instiintat de catre cei de la resurse umane ca in noul stat ce urmeaza sa vina, functia pe care sunt incadrat s-a transformat din studii medii in ... (vezi toată discuția)
Cum se poate transforma un post daca persoana care il ocupa a absolvit studii superioare? campeanrafila campeanrafila un functionar public cu studii medii, care a absolvit o forma de invatamant superior, cum i se poate transforma postul in post cu studii superioare. Daca ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa functionar public cristina12ung cristina12ung sint referent superior ( asistenta medicala) la Directia de Sanatate Publica in cadrul Serviciului Programe de Sanatate si absolventa de studii superioare cu ... (vezi toată discuția)