avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Arenda teren si impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Arenda teren si impozit

Am facut un contract de arenda pe 5 ani pentru un teren agricol, ptr ca are sunt platita in bani, nu produse
pe ghiseul.ro am vazut ca am de plata pentru impozitul terenului, este datoria mea sau a arendasului de a achita impozitul?
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2023
Dandree, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dandree , utilizator 12:02, 28 Martie 2023
Impozitul pe teren, ca si cel pe locuinta sau masina, revine ca obligatie de plata doar proprietarului. Acesta bănuiesc ca va apare pe contul de pe ghișeul.ro la impozite și taxe locale.
Pentru venitul incasat sub forma de arenda se plătește separat impozit pe venit (acesta este reținut de cel care va lucreaza pământul si-l plătește el direct la stat) și contribuția la sănătate.
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2023
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea contractului de arenda Mihaita123 Mihaita123 In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul agricol neatitu neatitu Sunt proprietarul unui teren agricol,in suprafata de un hectar.Arendat unei societati din localitate.Arendasul,retine la sursa,un impozit de 16%+5,5%(CASS),din ... (vezi toată discuția)
Impozitare venit din arenda avrigeanu.ileana avrigeanu.ileana Ce contributii se mai retin la sursa de arendas? Tot impozit si sanatate? Mulțumesc (vezi toată discuția)