avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... dupa cati ani poate deveni avocat un consilier juridic?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

dupa cati ani poate deveni avocat un consilier juridic?

va rog sa-mi spuneti care stiti dupa cati ani de cosilier poti sa te inscrii la devinitivat pentru a devenii avocat stagiar?
va multumesc
o zi frumoasa
este o contradictio in terminis in msg dvs.
pai de ce sa te faci definitiv ca sa te inscrii stagiar? ori ca esti definitiv ori ca esti stagiar, te inscrii tot stagiar in avocatura, adica dupa promovarea examenului de admitere in barou. o zi frumoasa si la domnia voastra.

Just a girl, v-am derutat? Eram cu gandul aiurea. Ma gandeam ca tot dati examen, cum s-o numii el, de admitere ca stag, de admitere ca defitiv... M-a corectat pertinent si la obiect DanyD. Scuze sunt si mai jos... :tomato:
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
ContSters120042, utilizator
#-o sorry e gresala mea !
vroiam sa stiu care sint pasii daca in momentul acesta sint consilier juridic pentru a devenii avocat?
am inteles de la niste cunostinte ca dupa ceva ani poti sa te inscrii la barou.insa ca sa fiu mai explicita as dori sa stiu care este numarul anilor
o seara placuta si va multumesc
va rog sa acceptati scuzele mele:D
acceptam, acceptam.
legea 51 nu (mai) accepta. adicatelea s-a schimbat si trebuie musai sa dati examen. no vechime no nada.
:(( parerea mea ca e rau de tot.desii la cat se mai modifica legea in romania nu se stie niciodata
o seara placuta doamna sau domn:">
R. a scris:

ori ca esti definitiv ori ca esti stagiar, te inscrii tot stagiar in avocatura, .

Gresit!
Cf. recentelor modificari exista posibilitatea ca si cj definitivati intro functie juridica (si ptr. cei cu vechime de 5 ani si ptr. cei fara vechimea de 5 ani dar cu ex. de definitivat dat)sa dea examen la Barou ptr. avocati definitiv. Examenul este in februarie anul acesta.
Mai multe informatii pe siteul UNBR.

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa te inscrii in ccj? diana2007 diana2007 speta este urmatoarea: Ana este angajata consilier juridic intr-o institutie publica din 2005. In anul 2006 a fost numita in functie publica - functionar ... (vezi toată discuția)
Primirea în barou a consilierilor juridici RISTA CONSULTING RISTA CONSULTING Va rog, din text reiese ca si consilierii juridici pot intra in barou? si doar acei care au sustinut in septembrie 2020 examenul de definitivat in acesta ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic cu vechime 5 ani poate sustine examen pentru primirea in profesia de avocat ca avocat definitiv? aleodor27 aleodor27 In conditiile in care un consilier juridic cu vechime de peste 5, daca nu a fost si nu este inscris in Colegiul consilierilor juridici sau in alte asociatii, ... (vezi toată discuția)