avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gravida, functionar public debutant, oug 96/2003
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gravida, functionar public debutant, oug 96/2003

Sunt functionar public debutant, insarcinata in 10 saptamani. Urmeaza sa instiintez in scris institutia ca sunt gravida si sa cer reducerea programului de lucru la 6 ore, conform OUG 96/2003. Am doua intrebari:
1) Imi afecteaza reducerea programului la stagiul de practica ca si debutant? ( adica se poate prelungii perioada in care sunt debutant din cauza faptului ca mi s-a redus programul la 6 ore? chiar daca sunt platita pentru 8 ore)
2) In OUG 96/2003 nu se specifica ce document trebuie sa aduc de la medicul de familie, ci doar un document prin care sa se ateste starea. Acesta poate fi o adeverinta? ( pentru ca adeverinta mi-a dat dr de familie si a zis ca asa a mai dat si e ok)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:45, 31 Martie 2023
Nu va afecteaza reducerea programului la stagiul de practica ca si debutant.

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă
art.6
(1) Documentul medical eliberat de medicul de familie sau, după caz, de medicul specialist care atestă faptul că o salariată se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 lit. c)-e) din ordonanţa de urgenţă este fie adeverinţa medicală-tip aprobată de Ministerul Sănătăţii, fie Carnetul gravidei şi Anexa pentru supravegherea medicală a gravidei şi lăuzei în conformitate cu Ordinul ministrului sănătăţii nr. 12/2004.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața. În baza cărei legi trebuie angajatorul sa ... Leea91 Leea91 Bună dimineața. În baza cărei legi trebuie angajatorul sa reducă programul de lucru al gravidei? Am dus la munca adeverinta de la dr ginecolog, scrie ca ... (vezi toată discuția)
Pasii exacti necesari pt reducerea programului de lucru la gravide Madyser Madyser Buna ziua, As dori sa aflu exact care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru acordarea de catre angajator a programului redus de la 8h la 6h la ... (vezi toată discuția)
Program redus salariata gravida vmkriss vmkriss Daca o salariata face cerere cu reducerea programului de munca la 6 ore pe zi si alatura scrisoarea medicala data de medicul ginecologic, m-ai are nevoie de la ... (vezi toată discuția)