avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită In urma unei actiuni de redobandire a unui teren, am ...
Discuție deschisă în Executare silită

In urma unei actiuni de redobandire a unui teren, am obtinut ...

In urma unei actiuni de redobandire a unui teren, am obtinut un titlu executoriu de punere in proprietate, printr-o sentinta ramasa definitiva. M-am adresat unui executor judecatoresc, a intocmit dosarul, l-a inaintat instantei care a incuviintat executarea, s-a trimis somatie creditorului si in final, s-a intocmit procesul-verbal la fata locului de punere in proprietate. Creditorul face contestatie la executare si mi-o trimite mie , chemandu-ma in instanta ca intimat-parat. Nu am facut nicio ilegalitate. evident nici executorul. Este numai o tregiversare. Intrebarea mea este dece ma cheama pe mine ca parat in instanta si nu se adreseaza contestatia instantei, sau executorului ? Toate motivele din contestatie sunt atribuite organului de executare, iar persoana mea nu este mentionata nicaieri in contestatie. Pentru a ma conforma citatiei trimise , am depus intampinare in termen, combatand motivele contestatiei. Mi s-a trimis si citatie pentru chemre in instanta. INTREBARE : Aceasta este procedura in cazul contestatiei la executare ? Debitorul este chemat in instanta trebuind sa fiu "avocatul" organului de executare ? Sau este un abuz al creditorului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 13:28, 11 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este normală procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul judecatoresc are calitate procesuala pasiva? decarrera_ro decarrera_ro Executorul judecatoresc are calitate procesuala pasiva in cazul contestatiei la executare? Contestatia este facuta de catre debitor impotriva tuturor actelor ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare dupa 9 luni?!? laur2007 laur2007 Doresc un sfat..... este posibila o contestatie la executare dupa 9 luni de la punerea unei hotarari in executare silita? E vorba despre program vizitare ... (vezi toată discuția)
Recurs - solutie de amanare pentru lipsa de procedura alinabuzaianu alinabuzaianu Buna ziua, Am un dosar (contestatie decizie de concediere) aflat in faza de recurs la Curtea de Apel Ploiesti. Dupa sentinta data de instanta de fond ... (vezi toată discuția)