avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntarea la drepturile asupra bunurilor comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntarea la drepturile asupra bunurilor comune

Buna ziua!
Sunt casatorita din 2016 si am 3 copii. Impreuna cu sotul am inceput construirea unei case acum 2 ani. Locuim cu totii in aceasta.
Sotul imi cere sa ii fac o declaratie notariala, cum ca renunt la drepturile mele asupra casei, astfel incat sa o poata vinde oricand doreste, fara acordul meu, deoarece vrea sa cumpere, fara acordul meu, o alta proprietate, dupa bunul plac. Este posibil (legal) sa dau o declaratie notariala cum ca renunt la absolut toate drepturile care imi revin asupra bunurilor materiale ale familiei?
Poate sa cumpere un alt imobil fara sa fiu coproprietar?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:37, 12 Aprilie 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista asa ceva.
Puteti incheia un act de partaj in timpul casatoriei, prin care sa ii lasati sotului, in proprietate exclusiva, bunurile comune. Bineinteles, daca doriti.
Personal, nu va sfatuiesc. Veti ramane "descoperita" cu totul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul imi cere sa ii fac o declaratie notariala, cum ca renunt la drepturile mele asupra casei, astfel incat sa o poata vinde oricand doreste, fara acordul meu, deoarece vrea sa cumpere, fara acordul meu, o alta proprietate, dupa bunul plac.

si nu se pacaleste? :))
pe ce motiv va cere asta sau mai bine zis, cu ce tupeu ?
al cui e terenul?
Si daca stati cu torii acolo unde va mutati dupa ce vine?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara!Din mesajul dumnv se înțelege că soțul dumneavoastră are pe altcineva ( mai pe românește doreste să scape de dumneavoastră).Daca dați declarație notariala (nu vă sfătuiesc) soțul dumnv o să vă aruncă pe drumuri.
Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2023
SunnyXxxX, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dorinta sotului din pacate nu prevesteste un viitor bun. Nu uitati ca totusi aveti copii impreuna. "Bine" pentru dumneavoastra ar fi sa nu acceptati, caci altfel "casnicia" va fi periclitata. Iar de obicei copiii cand sunt mici, dupa divort revin de obicei mamei. Succes!
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu mă mir că ne-ați întrebat. Răspunsul NU ar fi trebuit să vă fie limpede cam de la a doua clipire. Prima clipire fiind pricinuită de mirarea cu privire la cererea lui.
Nu. Nu dați nicio declarație. (teoretic, ea nici n-ar putea fi autentificată, dar, în practică, am întâlnit așa ...minune, ca să nu-i zic altfel).
Ultima modificare: Miercuri, 12 Aprilie 2023
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna ziua! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem de făcut in următoarea situație: sunt căsătorită in regimul comunității legale de ... (vezi toată discuția)
Fostul sot doreste sa renunte in favoarea mea. el detine impreuna cu mine un imobil (fara datorii bancare ... JoAnn JoAnn Fostul sot detine impreuna cu mine un imobil (fara datorii bancare sau catre stat). Vrea sa renunte la dreptul lui de proprietate in favoarea mea in cota de ... (vezi toată discuția)
Pierderea proprietatii in cazul divortului mircea60n mircea60n Doresc sa ma casatoresc si apoi sa cumpar, din resurse personale, o casa ai carei proprietari sa fim amandoi . Exista posibilitatea ca in cazul in care sotia ... (vezi toată discuția)