avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procura notariala iesire din tara minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procura notariala iesire din tara minor

Buna ziua! In cazul in care parintii sunt divortati si unul dintre ei are nevoie de o procura notariala pentru a putea iesi cu copilul din tara, este obligatoriu ca minorul sa aiba pasaport pentru ca notarul sa emita aceasta procura? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Georgiana Ciocoveanu , Avocat 17:26, 14 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Da, la notariat se cere pasaportul copilului minor (sau cartea de identitate daca are peste 14 ani) pentru intocmirea procurii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu copil sub 2 ani Emmapitica Emmapitica Buna, ma intereseaza ce fel de acte am nevoie pentru a putea pleca in vacanta in afara tarii pentru fiica mea care este sub 2 ani? Destinatia este una din ... (vezi toată discuția)
Trecere frontiera parintii si copilul minor errica errica Avem un copil minor de 8 ani care este trecut in pasaportul ambilor parinti. Pentru a trece frontiera impreuna cu ambii parinti mai este nevoie de alte acte. ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu copil Cati L. Cati L. Buna ziua, As dori sa stiu ce documente sunt necesare pentru ca tatal sa poata iesi cu copilul in afara tarii? Aceste documente trebuie legalizate? Sau este ... (vezi toată discuția)