avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Avocatul partii adverse nu pierde nici o ocazie sa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Avocatul partii adverse nu pierde nici o ocazie sa ceara instantei ...

Avocatul partii adverse nu pierde nici o ocazie sa ceara instantei sa fiu amendata pentru a o influenta negativ asupra mea. Am urmat calea legala si am facut cerere de interventie, iar a cerut sa fiu amendata ca si in alte procese, fara motiv legal. Este extrem de obraznic in instanta, ma ia la intrebari desi nu are intreogatoriu, face afirmatii in fata instantei despre mine ce fac si ce dreg fara a dovedi. Foloseste nume de primari ca sa influenteze judecatoarele. Ca majoritatea sunt femei. Niciodata nu a fost pus la punct de vreuna dintre ele, nu inteleg de ce. In schimb la mine asa zisele doamne tipa si spun sa tac, lui niciodata. Care e treaba cu ei si ce pot face sa inceteze acest circ al avocatului? Pe langa faptul ca apara niste infractori si denatureaza adevarul, minte.
Cel mai recent răspuns: KLM4 , utilizator 09:13, 19 Aprilie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Orice proces, îndeosebi cele de natură civilă, se desfășoară după niște reguli extrem de riguroase. Spre exemplu, nu puteți discuta chestiuni de fond atunci când instanța acordă cuvântul pe o excepție procesuală. Pentru asta, trebuie să cunoașteți ce înseamnă o excepție, ce argumente să aduceți în interesul dumneavoastră etc. Iar acesta este doar un exemplu de situație care se poate ivi într-un litigiu civil. Fără să vreți, puteți enerva instanța nerespectând aceste reguli pe care, dacă nu aveți studii juridice, e puțin probabil să le cunoașteți. Un proces este mult mai mult decât "eu am dreptate, de ce nu mă crede pe cuvânt judecătorul?".

Sfatul meu este să vă angajați un avocat până nu va fi prea târziu, pentru că justiția nu este neapărat despre a avea dreptate, cât despre a demonstra că ai dreptate.

Vă doresc mult succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați sa sesizați organele de la București.
În provincie exista adesea probleme legate de corupție.

Puteti angaja și avocat din București daca aveti dreptate și va sunt încălcate drepturile insa va trebui sa discutati dinainte despre sesizări și necesitatea presionarii instanței de judecată. A devenit ceva extrem de greu de făcut asa ceva în ziua de astazi.
Costa destul de mult asa ceva și se găsesc greu avocati dar dacă miza procesului merita ar fi indicat sa procedați așa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
O variantă pe care o puteți lua în calcul este recuzarea completului de judecată, dacă vă încadrați în ipotezele prevăzute de lege.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Aprilie 2023
Avocat Claudia Cozma, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a beneficia de credibilitate este necesar ca recuzarea sa se facă prin avocat intrucat avocatul este și un observator obiectiv a activității instantei de judecată.

Oricum, exista foarte mari probleme și cu recuzarea întrucât colegii de birou judeca adesea cererile de recuzare...

Însă, recuzarile succesive împreună cu plângerile pot ajuta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
În activitatea mea, eu n-am întâmpinat probleme foarte mari atunci când am formulat cereri de recuzare, ci, de multe ori, completul de judecată a formulat, la rândul său, cerere de abținere. În același timp, nu am formulat recuzări neîntemeiate sau doar pentru a tergiversa judecarea. Pe de altă parte, recuzările succesive pot indica o exercitare abuzivă a recuzării.

Alte discuții în legătură

Cerere de recuzare/abtinere alexxS alexxS Buna ziua,imi puteti spune va rog daca cererea de recuzare/abtinere trebuie admisa in principiu,iar apoi se va solutiona?Solutionarea este in sarcina ... (vezi toată discuția)
Atributiile sau rolul completelor de permanenta FRD FRD In cazul in care exista o cerere de abtinere a 2 membrii din completul de judecata cine va judeca cererea de abtinere? Cum se va proceda dosarul se va inainta ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)