avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca in 2015 am construit o magazie pe hotar doar cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca in 2015 am construit o magazie pe hotar doar cu acordul ...

Daca in 2015 am construit o magazie pe hotar doar cu acordul verbal al vecinului, fiind ulterior intabulata in 2017 iar acum schimbandu se proprietarul terenului vecin acesta îmi poate cere să o demolez invocând că nu am păstrat distanța de 60 cm de la hotar?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:52, 20 Aprilie 2023
exista riscul real, de a obtine aceasta demolare.....dar, asta se cere in instanta, iar dvs aveti posibilitatea de a dovedi cu orice mijloc de proba ca, la momentul edificarii magaziei, vecinul de la vremea respectiva nu s-a opus. Ar trebui sa verificati si inscrisurile de la documentatia cadastrala de intabulare.
Vecinul anterior nu s a plâns niciodată că l ar deranja,mai ales că am avut acordul lui verbal dar ,după masă succesorală fratele acestuia a intrat în posisia terenului și mi a atras atenția de distanta de 60 cm și că ar trebui sa le mut.Va mulțumesc!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă magazia e intabulată nu aveți probleme

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am moștenit o casă care are unul din ziduri pe hotar, și am obținut autorizație de demolare. vecinul nu e de acord cu demolarea, cum să procedez? cipriakos cipriakos Am mostenit o casa care are unul din ziduri pe hotar. Am hotarit sa o demolez si sa construiesc alta sens in care am obtinut autorizatia de demolare. Vecinul ... (vezi toată discuția)
Proces granituire cata01 cata01 Buna seara, Am pe rol un proces de granituire cu o vecina care sustine ca hotarul dintre noi ar trebuie sa fie situat in alta pozitie, desi stilpii din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in legatura cu art. 612 din ncc, am urmatoarea speta. ... omv22 omv22 Buna ziua, In legatura cu art. 612 din NCC, am urmatoarea speta. In anul 1989 a fost aprobata de Primarie construirea unei sere (pe o magazie) pe limita de ... (vezi toată discuția)