avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu sau Punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu sau Punct de lucru

Am o nelamurire in legatura cu sediul si punctul de lucru al unei societati
1)daca fac maine acte pt SRL si trec un apartament ca sediu ce pot sa fac ceva in acel spatiu daca nu trec ca activitatea se desfasoara la sediu?
2)trebuie obligatoriu sa trec activitatea se desfasoara la sediul social (pentru a putea lucra in acel apartament)?
3)in conditiile cu activitate la sediu trebuie sa imi iau autorizatii ?sau totul se bazeaza pe declaratiile pe propria raspundere P.S.I.,sanitar etc?
4)se tot vorbeste pe forumuri de diferite sume pt infiintare SRL (intre 6 si 8 mil), eu insa am inteles ca mai costa cam 3 infiintarea unui punct de lucru atunci la ce se refera infiintare srl? (am un sediu unde nu pot sa fac nimic daca nu e punct de lucru?)

Mersi in avans
Cel mai recent răspuns: crialexramo , utilizator 18:40, 4 Octombrie 2006
odata cu infiintarea SRL, in actul constitutiv poti trece si infiintarea unui punct de lucru, dar asta se face in situatia in care cel din urma este diferit de sediul social. la sediul social poti desfasura oricare din activitatile trecute in actul constitutiv, pe baza declaratiei pe proprie raspundere si, de asemenea, poti desfasura si activitate de birou. sau poti sa nu desfasori nici o activitate.
punctul de lucru este definit printr-o lege bugetara de la inceputul mileniului sau din 1995 ...
de fapt, daca intr-o locatie activeaza mai mult de cinci persoane, aceasta trebuie declarata ca punt de lucru, inregistrata fiscal si pentru acele persoane, pe codul fiscal al punctului de lucru, se depune declaratia 100 lunar, in acest an, trimestrial din 2007, cu salariile acestora, numai cu salariile. este un mod de a evita centralizarea dar si de controla transferurile din impozitul pe veniturile de natura salariala catre consiliile locale.
in ceea ce priveste costurile de infiintare, tarifele camerei de comert sunt usor de aflat, se adauga costurile de autorizare (primarie, mediu, sanatate etc.) si comisionul intermediarului care scuteste "intreprinzatorul" de timp pierdut ...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare activitati DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua tuturor celor care au bunavointa sau curiozitatea de a-mi citi topicul, Ceea ce doresc sa intreb este urmatorul lucru: cand pe obiectul de ... (vezi toată discuția)
Pot sa infiintez un srl cu sediul si pc de lucru la aceiasi adresa? adela05 adela05 Pot sa infiintez un SRL la care sa am sediul social si pc de lucru la aceiasi adresa? (vezi toată discuția)
Firma doar cu sediu social fara punct de lucru? DAYANA_Only DAYANA_Only Daca X s.r.l. desfasoara : - caen 4690 - Comert cu ridicata nespecializat - caen 4618 - Intermedieri in comertul specializat in vanzarea produselor cu ... (vezi toată discuția)