avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1440 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Debitori rau platnici si de negasit
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Debitori rau platnici si de negasit

Am si eu doua intrebari:
1. Daca nu avem contract ci numai factura, in cazul unei vanzari intre firme, putem solicita plata marfii prin procedura somatiei de plata?
2. Daca o firma apare radiata la registul comertului, mai exista vreo sansa pt.creditor sa-si recupereze datoria? Dar daca firma debitorului apare cu activitatea suspendata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: juridikons braila , utilizator 16:20, 26 Ianuarie 2010
1. daca pe factura este acceptata la plata uzati de dispozitiile OG nr. 5/2001 - somatia de plata (contract in forma simplificata)
2. Daca societatea e radiata, nu.
Suspendarea activitatii nu e o problema, debitorul trebuia sa-si achite debitele inainte de a lua aceasta masura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata! pui_horatiu pui_horatiu In situatia in care optez sa "merg" pe OG 5/2001, am facut si o Notificare + Conciliere cf. art. 720 C.pr.civ., am facturile semnate, ridicate de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ... va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ! liv.savu liv.savu :( Sunt administrator la o firma si am probleme cu o clienta prost platnica .... mai exact este vorba de o individa care are un magazin si careia i-am vandut ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata 119/2007 chimardan chimardan Buna seara , am mica nelamurire cu privire la o actiune in justitie , sunt un asociat unic la un srl si in vara anului 2009 o firma di prahova a achizitionat ... (vezi toată discuția)