avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, doresc sa explic putin o situatie si in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, doresc sa explic putin o situatie si in urma ei sa ...

Buna ziua,doresc sa explic putin o situatie,si in urma ei sa primesc un raspuns visavis de solutionare.
Sora mea se afla in divort,in 2007 casatoriti fiind au inceput constructia unei case pe terenul bunicii sotului...la acea data cererea de autorizatie de construire a fost facuta tot pe numele bunicii,ceea ce din cate am inteles ar tine loc de titlu de proprietate.Problema este ca constructia a fost facut doar de ei,de soti,cu cheltuieli,fara participarea bunicii sau a altor persoane.Anul trecut 2022,sotul a facut acte de succesiune la notariat,declarand pe propria raspundere ca de fapt bunica si cu tatal sau,decedati in momentul de fata,au construit casa cu cheltuiele lor,declaratie absolut falsa.Scopul principal a fost ca sora mea sa nu poata emite pretentii in cazul unui partaj la parte din constructia respectiva.Intrebarea mea este daca sora mea poate fi despagubita in vreun fel,Mentionez,daca are importanta,ca au doi copii iar la notar s-a stabilit amiabil ca un copil sa figureze sub tutela surorii mele si celalalt sub tutela sotului,copiii find minori.Deasemenea,intreb daca poate fi declarat un fals in declaratie din partea lui,visavis de cine a construit efectiv casa.Din ce am citit se poate depune o plangere la parchet in acest sens,
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 20:18, 16 Iunie 2023
Se poate depune plângere la Parchet pentru fals și uz de fals. Sora poate fi despăgubită în urma soluționării unui proces civil destul de anevoios, unde va fi nevoie de audierea unor martori, expertiză etc.
Buna ziua,multumesc pentru raspuns...din pacate intre timp lucrurile au luat o intorsatura foarte urata si din punctul meu de vedere foarte grava,sotul cu care se afla in divort a agresat-o fizic,politia s-a autosesizat si i-a intocmit dosar penal,ea si-a scos certificat medico-legal.Daca imi puteti va rog totusi raspunde la ceva intrebari...
1.Certificatul medico-legal de ce nu poate fi vazut de sora mea,si de ce merge acesta direct la politie fara ca ea sa fie instiintata in vreun fel?
2.Se poate face cerere pentru schimbarea politistului care chipurile se ocupa de dosar?am spus "chipurile" pentru ca respectivul care se ocupa de caz este in prietenie cu inculpatul,ba chiar in ziua in care a sora mea a ajuns la spital de urgenta,apoi la politie,acelasi politist a luat declaratiile,iar seara a fost invitat la o bauta in curte la inculpat!!!ca la romani!
3.Daca ea urmeaza sa il dea in judecata pentru vatamare corporala grava,nu are implicit nevoie de certificatul medico-legal?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Răspund succint:
1)Sora dvs poate vedea certificatul medico-legal depus la dosarul de cercetare penală. Are dreptul să studieze dosarul.
2)Polițistul poate fi schimbat la cerere.
3)Există deja un dosar penal deschis, care va ajunge în instanță, dacă sunt probe temeinice.
Multumesc mult pentru promptitudinea raspunsurilor.
La bătăi când apar vânătăi, zgarieturi - dar nu mai mult, nu trece de 8 - 10 zile de îngrijire medicala. Iar asta dpdv penal va însemna clasare. Certificatul ajunge la Poliție ptr că a fost cerut de ei în cadrul dosarului penal.

Alte discuții în legătură

Solutionare dosar - plangere carmen69 carmen69 Buna seara ,revin cu o intrebare la care as vrea sa primesc si eu un raspuns sau mai bine zis un sfat.Sotul meu a fost agresat acum ceva timp adica pe data de ... (vezi toată discuția)
Furt auto - urmarire penala danaparaschiv danaparaschiv buna ziua tuturor.am si eu o intrebare.am o plangere la politie de furt de masina de un an si am fost sa ma interesez de el si mi sa spus ca politistu nu se ... (vezi toată discuția)
Martor politist cattie cattie Am fost agresata la locul de munca de o persoana din conducere si am mers la Politie unde am depus plangere pt lovire .De la INML mi s-a eliberat un certificat ... (vezi toată discuția)