avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Este posibil ca un consilier juridic angajat la o ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Este posibil ca un consilier juridic angajat la o institutie ...

Este posibil ca un consilier juridic angajat la o institutie publica , funcionar public, sa lucreze ca si jurist la o primarie pe baza unui contract de prestari servicii?
Si ma refer la reglementarile din OUG 57/2019 privind codul administrativ respectiv HG 611/2008
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 19:28, 15 Mai 2023
Din cate stiu deveniti incompatibil conf normelor privind statutul functionarilor publici. Ptr confirmare puteti intreba direct la ANFP
Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice
Consilierul juridic nu poate presta servicii juridice in baza unui contract de prestari servicii. O astfel de achizitie publica este ilegala.
Profesia de consilier juridic se exercita numai in baza unui contract individual de munca sau a unui raport de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii incheiat de un jurist angajat la o societate comerciala petruta992 petruta992 buna ziua.va expun o speta destul de interesanta cu rugamintea de a ma ajuta in solutionarea acesteia sau macar sa obtin cateva ide. un jurist angajat al ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic - pfa suciu_diana suciu_diana Buna ziua, un consilier juridic se poate constitui in PFA? Daca da, imi puteti da baza legala? Daca nu, de ce? Multumesc. (vezi toată discuția)
Functionarul public poate fi lider de sindicat? adabia adabia Consilierul juridic, angajat al unei institutii, poate fi liderul sindical al angajatilor din acea institutie??? Mentionez ca acest consilier juridic este ... (vezi toată discuția)