avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna seara ! Eu activez ca si Insp.SSM, am parcurs ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna seara ! Eu activez ca si Insp.SSM, am parcurs cursul de ...

Buna seara ! Eu activez ca si Insp.SSM, am parcurs cursul de 80 de ore, dar ca si studii superioare, am absolvit cu licenta facultatea de Drept, deci prin urmare nu detin studii tehnice. Insa, as dori sa parcurg un master in domeniul ingineriei sanatatii si securitatii in munca la univeritatea Politehnica din Bucuresti, ca si grup tinta am citit pe site ul lor ca l-ar putea parcurge oricare detine o diploma cu licenta indiferent de domeniu, am luat si legatura cu dumnealor si mi-au confirmat acest lucru. Eu daca as parcurge acest master ISSM, cu ce mi-ar fi de folos pe viitor ? Gen, acest master in colaborare cu alte cursuri, echivaleaza studiile superioare tehnice ca peste ani sa pot fi sef SIPP sau SEPP ? In concluzie, daca mi se poate explica mai precis cu ce m-ar ajuta acest master. Va multumesc frumos ! Seara buna !
Cel mai recent răspuns: TnsAdrRzv , utilizator 07:20, 24 Mai 2023
In prezent, nu indepliniti conditiile legale pentru a activa ca inspector ssm (nivel mediu conform HG nr. 1425/ 2006), daca nu ati terminat liceul in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic,
-art. 47 Nivelurile de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, necesare pentru dobandirea capacitatilor si aptitudinilor corespunzatoare efectuarii activitatilor de prevenire si protectie, sunt urmatoarele:
b) nivel mediu (actualul inspector ssm din COR)
c) nivel superior (actualul expert ssm din COR).
-art.49 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului mediu sunt:
a) studii in invatamantul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit.
B, cu o durata de cel putin 80 de ore.
(2) Nivelul mediu prevazut la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatul de absolvire a cursului prevazut
la alin. (1) lit. b).
Masterul in domeniul ssm va asigura studiile necesare pentru nivel superior conform prevederilor HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 23 (2) Conducatorul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca cerintele prevazute la art. 50
-art.32 (2) Conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca cerintele prevazute la art. 50
-art. 50 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore;
c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore.
(2) Indeplinirea cerintelor prevazute la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire a cursurilor prevazute la alin. (1) lit. b) si c).
(3) Cerinta minima prevazuta la alin. (1) lit. b) si c) este considerata indeplinita si in situatia in care persoana a obtinut o diploma de master sau doctorat in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Se observa ca masterul sau doctoratul in domeniul ssm poate indeplini doar cerintele de la al.(1) lit.b) si lit.c). Raman in discutie cerintele de la al.(1) lit.a). Dvs. ati absolvit dreptul. Poate fi in avantajul dvs. daca veti cere universitatii, sa va prezinte documentul prin care Inspectia muncii este de acord ca la cursuri de master in domeniul ssm sa participe si sa obtina diploma si absolventi de drept.
Buna dimineata ! Va multumesc pentru raspuns. Am liceul in profil tehnologic, pot activa ca si inspector ssm. Mai am o ultima intrebare, sa spunem ca universitatea imi prezinta un document prin care cei de la Inspectia muncii sunt de acrod sa participe si cei cu studii universitate din alte domenii, dupa ce termin acest master, ma pot incadra la nivel superior ? Va multumesc ! Zi frumoasa !
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2023
TnsAdrRzv, utilizator
Daca faceti master in domeniul ssm si obtineti diploma, aveti experienta in domeniu minim 5 ani, nu vad ce motiv poate invoca ITM pentru a nu va da autorizatie ca SEPP.
Am inteles ! Va multumesc frumos pentru informatii, toate ele bune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua diploma obtinuta in uk international general health&safety ... RRadoi RRadoi Buna ziua diploma obtinuta in UK International General Health&safety se poate echivala in Romania si care ar fi echivalentul? Precizez ca am absolvit cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! am si eu o intrebare, la cerintele minime de pregatire ... TnsAdrRzv TnsAdrRzv Buna seara ! Am si eu o intrebare, la cerintele minime de pregatire in domeniul SSM, nivel superior, diploma de cilenta trebuie sa fie stric pe profil tehnic ... (vezi toată discuția)
Ce cursuri trebuie să fac pentru inspector ssm alinapetre34 alinapetre34 Buna ziua! Mi_as dori sa lucrez in sms,mentionez ca sunt licențiată in ceea dar nu stiu cu ce cursuri sa incep.Va multumesc mult! (vezi toată discuția)