Buna ziua! De curand unchiul meu a decedat in urma unui accident de masina , el a stat pe patul de spital cam o saptamana timp in care eu si sora mea nu am stiut nimic de el, soacra lui a fost rugata sa ne spuna de el ca este la spital dar ea a refuzat . In ultima zi cand el a si murit ea a anuntat-o pe sora mea ca este grav internat in spital si e in coma si dupa doua ore ca a murit . Ea anuntandu-ne ca e in coma cand el deja era decedat . Amandoua am avut un soc foarte mare . Eu fiind in alta tara nu am putut ajunge la inmormantare ,ca a doua zi l-au si inmormantat ! Vreau sa ni se faca drepate . Soacra lu se gandeste doar la banii pe care trebuie sa-i primeasca pentru ca el a murit intr-un accident cu masina de munca . Tind sa cred ca de asta ea nu ne-a anuntat ca el este la spital. Dar eu si sora mea nici macar nu ne gandeam la asa ceva .
Detaliati ce intelegeti prin accident cu masina de munca. Poate fi vorba de un accident de munca ?! Pentru AM sunt drepturi stabilite prin Legea nr. 246/ 2002 republicata,
-art.18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
Evenimentul petrecut trebuie comunicat la ITM care va efectua cercetarea. Daca angajatorul nu a anuntat ITM, o puteti face dvs., in scris, cu nr. de inregistrare/ data.