avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Va rog frumos dacă puteți sa-mi spuneti ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Va rog frumos dacă puteți sa-mi spuneti dacă ...

Buna seara! Va rog frumos dacă pute-ți sa-mi spuneti dacă exista vreo lege care sa-l oblige pe fostul Sot sa ia copilul la el o anumită perioada din an. Băiatul meu are autism și sunt divorțată de fostul soț și fuge de băiatul lui. Ii este Rușine cu el. Nici la programul de vizita nu vine. Am setință de divorț definitiva. Vreau sa știu dacă sexista lege sa-l oblige sa-l mai ia și fostul soț?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:52, 22 Mai 2023
Nu exista.
Din păcate nu exista..zin afara obligației de a achita pensia de întreținere stabilita nu are decât obligații morale nu și legale..
Chiar daca are program de vizita stabilit prin hotarare judecatoreasca, din pacate - in forma actuala a legislatiei de la noi din tara - parintele care are acest drept stabilit nu poate fi constrans si eventual sanctionat daca nu si-l exercita.

Din pacate, singura varianta este doar cea de a discuta cu el si a l convinge sa ii faca vizite. Insa ma gandesc ca ii e si greu pentru ca nu stie sa se comporte cu el, nu ii cunoaste nevoile specifice si atunci prefera sa lipseasca din viata copilului,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare program minor si nerespectarea deciziei de divort incheiata la notar Elenadoro Elenadoro Buna ziua. In urma cu un an am divortat la notar din cauza adulterului savarsit de sotul meu. Am decis la notar ca minorul in varsta de 6 cu nevoi speciale, ... (vezi toată discuția)
Tatal nu se mai intereseaza de copil....ce pot sa fac? maryandra maryandra Sunt in proces de divort si am propus un program de vizitare al fetitei, program cu care sotul meu a fost de acord.Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca sotul ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are ca tata? Dragoi Simona Dragoi Simona Fostul meu sot,nu s-a prezentat la nici una din infatisarile de la divort,iar instanta mi-a dat castig de cauza mie si mi-a incredintat mie minorul,nu s-au ... (vezi toată discuția)