avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă la divorț se optează pentru custodie comună ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă la divorț se optează pentru custodie comună asupra copiilor ...

Dacă la divorț se optează pentru custodie comună asupra copiilor iar domiciliul copiilor se stabilește la mamă, eu ca tată sunt obligat în vreun fel a îmi lua copiii în vizită la mine sau dacă nu îi pot vedea o anumită perioadă să-mi pierd dreptul la vizită?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:25, 23 Mai 2023
Nu va pierdeți dreptul.la vzită. Aveți dreptul stabilit de instanță să-i luați la dumneavoastră în zilele stabilite de weekend , precum și în lunile de vacanță.
Ultima modificare: Luni, 22 Mai 2023
Dapix, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns!
Înțeleg că nu îmi pierd dreptul de vizită , de fapt întrebarea mea ar fi dacă sunt în vreun fel obligat să-i iau în zilele stabilite de weekend? Adică dacă de exemplu o lună întreagă nu-i pot lua , mi se poate întâmpla ceva?
Dapix a scris:

Nu va pierdeți dreptul.la vzită. Aveți dreptul stabilit de instanță să-i luați la dumneavoastră în zilele stabilite de weekend , precum și în lunile de vacanță.

Alexandru527, utilizator
Încercați sa nu va instrinqti ca o sa " puteti" dvs si nu or sa mai vina ei si apoi va plângeți ca sunteți alienat, sa mama i-a înstrăinat bla, bla.
Daca nu reusiti o data sau de doua ori nu sunt probleme.
Insa, daca nu vedeti copilul mult timp si exista un program de vizita pot aparea probleme.

Discutia este generica si este mult de discutat.
Omenii nu prea au bani ca sa transeze astfel de probleme juridice si instantele judeca pur formal deocamdata pentru ca sunt lasate.
Avocatii nu pot actiona decat daca sunt sesizati.

In Romania exista inca un formalism excesiv si o bataie de joc in privinta drepturilor oamenilor.
Daca nu mergeti la program este bine sa anuntati mama ca sa stie ca sa nu o incurcati.

Daca va incurcati reciproc o sa ajungeti sa platiti amandoi multi bani la avocati care sa va descurce problemele.

Bucuresti 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am venit aici pentru a mi se răspunde civilizat la niște întrebări nu pentru a mi se ține morală despre cum ar trebui să-mi trăiesc viața, nu mă cunoști și cu atât mai puțin nu cunoști situația în care sunt

gi-jane2 a scris:

Încercați sa nu va instrinqti ca o sa " puteti" dvs si nu or sa mai vina ei si apoi va plângeți ca sunteți alienat, sa mama i-a înstrăinat bla, bla.

Alte discuții în legătură

Nerespectare sentinta civila de mama copiilor chitu emil chitu emil Nerespectare Sentinta civila de mama copiilor.Nu aduce copiii in program de vizitare,mai mult de atat i-a invatat pe copiii sa spuna ca nu mai vor sa vina la ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Drept vizita minori. un roman un roman Bine v-am gasit ! va rog sa-mi raspunda cineva abilitat la urmatoarea intrebare: Prin hotarare judecatoreasca am dreptul sa-mi iau fetita in varsta de 6 ani la ... (vezi toată discuția)