avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Sunt angajat de 10 ani la acelasi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei ...

Buna ziua. Sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei 10 ani am luat doar 20 de zile de concediu de odihna. Cand imi dau demisia angajatorul trebuie sa imi compenseze in bani restul de 80 de zile de CO neefectuat sau doar cele neefectuate din ultimii 2 ani jumate pe care am dreptul sa le iau si zilele vechi ce nu au fost efectuate sunt zile pierdute?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elizacristina , utilizator 16:15, 25 Mai 2023
Trebuie sa va fie compensate toate zilele de CO neefectuate.
Unde scrie ca se platesc toate zilele de concediu?
conf codului muncii concediul se efectueaza in termen de 18 luni de la incheierea anului
TITLUL III -
CAPITOLUL III -
SECȚIUNEA 1 -
Art. 145. -
(6) Salariatul are dreptul la concediu de odihnă anual și în situația în care incapacitatea temporară de muncă se menține, în condițiile legii, pe întreaga perioadă a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat să acorde concediul de odihnă anual într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care acesta s-a aflat în concediu medical.
Art. 146. -
(2) În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.
Daca nu cititi bine, nu mai dati inforatii eronate ... cititi art.146 alin.3 C.mun.
Nu am intentionat sa dau informatii eronate,am vrut sa inteleg daca se pot compensa toate cele 80 de zile de concediu sau o parte din ele se prescriu.
Reformulez: Se pot compensa la incetare contract toate cele 80 de zile de concediu?
Art.146 alin.3 C.mun. prevede : Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Legiuitorul nu a prevazut si perioada compensarii , unde legea nu prevede, judecatorul nu distinge .....intr-adevar, in instanta se pot obtine drepturi pe cel mult 3 ani in urma de la data incetarii c.i.m.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa concediu medical Liviu Soare Liviu Soare In urma operatiei de cancer am primit 365 zile de concediu medical cu posibilitatea prelungirii cu inca 180 de zile prin comisie medicala . Dupa aceste ... (vezi toată discuția)
Concediu impus de angajator sau compensare Cassy90 Cassy90 Buna ziua! firma la care lucrez ne-a anuntat ca putem fi compensati pentru concediul neefectual pe anul acesta.. A devenit legala aceasta optiune?? Cat timp nu ... (vezi toată discuția)
Concediu legal neefectuat martin77 martin77 Daca nu efectuez tot concediul legal in acest an si in ianuarie anul viitor nasc, pot sa recuperez aceste zile dupa ce ma intorc din concediu ingrijire ... (vezi toată discuția)