avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu legal neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu legal neefectuat

Daca nu efectuez tot concediul legal in acest an si in ianuarie anul viitor nasc, pot sa recuperez aceste zile dupa ce ma intorc din concediu ingrijire copil?.Baza legala, va rog. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 3 August 2016

Puteti sa efectuati aceste zile de CO ,la revenirea din CCC.

Art. 146 C.mun.
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Buna seara,
Depinde cat timp veti sta in concediu pentru cresterea copilului. Daca veti naste in ianuarie 2017 si veti sta in CCC pana in ianuarie 2019, atunci nu va incadrati in cele 18 luni, mentionate de colegul meu. [ link extern ] /
@ Florin Cioca

Cred ca, se poate folosi reprogramarea CO, situatie care nu este reglementata expres de legislatie dar este des utilizata in practica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna intrerupt de concediu prenatal martin77 martin77 Ce se intampla in cazul in care nu reusesc sa efectuez zilele de concediu aferente acestui an pentru ca intru in prenatal?Ar trebui sa nasc in ianuarie 2017. ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna/concediul medical de sarcina si lauzie, cod 08 D.Ionela89 D.Ionela89 Buna ziua, As dori sa stiu daca numarul zilelor de concediu de odihna /an este de 21 zile chiar daca, de ex. din 01 oct. 2019 -31.dec.2019 beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Compensare concediu odihna neefectuat OanaRo OanaRo Buna ziua, Concediul de odihna neefectuat, in cazul angajatului care urmeaza sa intre in concediul de crestere a copilului se poate plati? Ma gandesc ca ... (vezi toată discuția)