avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Doctorat in Limbi Straine
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Doctorat in Limbi Straine

Buna ziua. Am niste nelamuriri legate de urmarea unui doctorat, poate ma ajuta cineva cu cateva raspunsuri:
1. Eu am terminat facultatea de Limbi si Literaturi Straine, urmata de master pe Comunicare si Publicitate, in baza acestora ma pot inscrie la un doctorat pe limbi straine? Sau sunt conditionata sa ma duc in domenuil in care am facu masterul? Obiectivul meu este sa pot preda engleza (sau in engleza) la nivel universitar, sau pre-universitar.
2. Ma pot titulariza direct cu doctoratul sau mai trebuie sa urmez cursurile modulelor psihopedagogice?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 19:08, 26 Mai 2023
Bună ziua,

Cu privire la punctul 1:
Art. 53 din Metodologia-cadru din 08.02.2022 privind organizarea admiterii în ciclurile de studii universitare de licență, de master și de doctorat, aprobată prin Ordinul nr 3102/2022 dispune astfel:
Înscrierea la concursul de admitere la studii universitare de doctorat în cadrul instituției organizatoare de studii universitare de doctorat, într-un domeniu de doctorat nu este condiționată de domeniul în care a fost dobândită diploma de licență sau master. Durata totală cumulată a ciclului de studii universitare de licență și master trebuie să fie de cel puțin 300 de credite transferabile (ECTS).

Cu privire la punctul 2:
Art. 238 alin. (1) din Legea nr. 1/2011 prevede astfel: Studenții și absolvenții de învățământ superior care optează pentru profesiunea didactică au obligația să absolve cursurile unui master didactic cu durata de 2 ani ori programele de formare psihopedagogică de nivel I, respectiv II, acreditate conform legii.

!!! Prevederile legale menționate mai sus sunt cele în vigoare la acest moment. Noile legi ale educației, care prevăd alte condiții pentru admitere doctorat/predare, au fost adoptate de Parlament, însă au fost atacate la Curtea Constituțională și nu au intrat încă în vigoare.

Astfel, un răspuns definitiv la întrebările dvs. îl veți putea primi după ce se va pronunța Curtea Constituțională.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii universitare de lungã sau de scurtã duratã flodac flodac Bună ziua! Vă rog să mă lămuriți În anul 2008 am absolvit cu examen de licență cursurile de 4 ani (I.D.) ale Facultății de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am și eu o nelămurire. anul acesta am terminat facultatea ... Hornung Ingrid Hornung Ingrid Bună ziua am și eu o nelămurire. Anul acesta am terminat Facultatea de Științe Socio Umane, specializarea Pedagogia învățământului primar și ... (vezi toată discuția)
Am terminat facultatea de stiinte juridice si administrative ... sacuiuelena sacuiuelena Am terminat Facultatea de stiinte juridice si administrative de 3 ani si as vrea sa stiu daca pot preda vreo materie la gimnaziu si daca e obligatoriu pentru ... (vezi toată discuția)