avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Servicii kinetoterapie (metode complementare) în ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Servicii kinetoterapie (metode complementare) în cadrul unui ONG.

Servicii kinetoterapie (metode complementare) în cadrul unui ONG pentru autism
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:14, 3 Iulie 2023
Completez aici. Din 2015 am un ONG pe autism unde am strâns fonduri sa plătesc terapiile copilului meu cu autism. Între timp m-am licențiat în kinetoterapie și am mers la diverse cursuri care au ca scop îmbunătățirea funcționalității neuromotorii atat la copilul cu autism cât și la cei cu alte afecțiuni (as spune ca sunt metode complementare de kinetoterapie) Recent am închiriat un spațiu pe care îl voi trece ca și punct de lucru al asociației. Acolo vreau sa încep sa fac terapie. 1.Intrebarea mea este daca trebuie sa iau cod caen 8690 care necesita autorizație DSP. Spațiul este nou și curat și totuși mi e frica ca nu mi da autorizație de funcționare și am închiriat pe un an. Ce cod caen as putea avea?
2. Pot presta servicii și pentru alți copii care nu au autism?
3. ONG ul trebuie sa respecte aceleași prevederi legale referitor la serviciile de kinetoterapie la fel ca un pfa sau srl?
Multumesc mult
verificati daca normele speciale in domeniul serviciilor conexe actului medical permit ca titular de cabinet de kinetoterapie sau fie si un ONG, ca sunt domenii in care se permite, in altele nu.... codul CAEN de care amintiti ar fi oricum doar pentru acea activitate daca o practicati in mod comercial / contra cost. Dpdv la legislatie ONG asociatia poate avea activitati economice directe daca au caracter subsidiar celei non-profit si sunt in stransa legatura cu scopul, dar trebuie sa verificati legislatia speciala privind organizarea si functionarea profesiei de fizioterapeut si legislatia speciala de autorizare sanitara a cabinetelor de kinetoterapie, ca sunt multe modificari si probleme de interpretare si nu exista exceptii pentru ca titularul activitatii ar fi ONG

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obținere aviz dsp - cod caen 8690 CMadalina-Elena CMadalina-Elena Bună ziua, Urmează să deschid un cabinet de terapii complementare cu cod caen 8690. În cadrul cabinetului vor fi desfășurate două activități: 1. ... (vezi toată discuția)
Cod caen asociatie! lor1988 lor1988 Cod Caen Asociatie! Buna ziua! Am infiintat de curand o asociatie cu scopul strangerii de fonduri pentru terapiile fiului meu cu handicap grav. La ... (vezi toată discuția)
Dețin autorizatie de libera practica fizioterapie. Siabella Siabella Buna ziua. Dețin autorizatie de libera practica fizioterapie si doresc să deschid un cabinet conform cod CAEN 8690 ( PFA sau SRL ).Intenționez să dotez ... (vezi toată discuția)