avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intentionez sa deschid un SRL cu vanzarea online.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intentionez sa deschid un SRL cu vanzarea online.

Buna ziua , intentionez sa deschid un SRL , iar vanzarea sa fie exsclusiv online . Site-ul va fi specializat pe vanzarea de colectionabile / pop culture ( carti , benzi desenate , jucarii , figurine kinder , jocuri console , stickere / carduri Panini , puzzeluri , lego ) . Produsele vor fi sigilate sau second-hand si banuiesc ca vor intra toate in regim de vanzare second-hand . Printre nedumeririle pe care le am se numnara :
- daca exista vreo restrictie in vanzarea produselor. De exemplu , daca am voie sa vand un produs sigilat pe care producatorul inca il comercializeaza in actual pe piata
- daca produsele sigilate se pot vinde in regim de scond-hand sau nu
- daca in paralel pe aceasi firma desfasor si o activitate de comert online , cu haine imprimate , exista vreo neconcordanta in privirea activitatii second-hand cu cea de imprimare a hainelor . Pot coexista ambele activitati simultan ?
- daca pe vreuna dintre nise : carti , benzi desenate , jucarii , figurine kinder , jocuri console , stickere / carduri Panini , puzzeluri , lego exista vreo restrictie asupra unei categorii sau a unor anumite produse din aceea categorie .
- se pot introduce , imprumutand firma , cu valoarea produselor second-hand fara a avea actul lor de provenienta ? Majoritatea sunt cumparate de pe site-uri de market-place online , de la persoane fizice sau din diferite alte locuri pe o perioada de cel putin 10 ani .

Va multumesc aniticipat !
Marius


Ultima modificare: Vineri, 2 Iunie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grundy , utilizator 14:57, 8 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. daca e vorba de produse de marca, trebuie sa aveti agrementul detinatorului marcii. de regula, pentru aceasta trebuie sa cumparati licenta;
2. legal se pot vinde;
3. un SRL poate avea mai multe activitati simultan. totul e sa le tineti sub control si sa le evidentiati corect in contabilitate;
4. vezi pct. 1;
5. actele de provenienta sunt obligatorii, atlfel nu le puteti introduce in gestiune si prin urmare nu le veti putea vinde.
Multumesc pentru raspuns . Sunt in dublii la cateva raspunsuri ( pct. 1 si 5 )
1. daca e vb. de vanzare la mana a 2-a , am inteles ca nu trebuie acordul detinatorului marcii . Am observat , mai muli comercianti care au vandut produse de brand second hand . Ma indoiesc totusi ca toti au avut acordul detinatorului marcii .
5. am vazut ca se recomnda in cazul lipsei actului de provenienta completarea unui borderou de achizitie .

Acestea sunt nedumeririle mele . ptr. ca am auzit ca sunt diferente intre regimul de vanzare second hand si cel normal .

Daca ma puteti ajuta cu un sfat in privinta asta , v-as fi recunoscator !

Multumesc inca o data !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare de bunuri sh pe firma ZeTcs21 ZeTcs21 Buna ziua, Detin o colectie de peste 500 de jocuri pentru diverse console. Din acest motiv m-am decis sa deschid un magazin online. Pe langa jocurile ... (vezi toată discuția)
Caen magazin second hand anna_roxanna anna_roxanna Buna ziua, As dori sa deschid un magazine second hand unde sa pot vinde haine, incaltaminte, lenjerii, jucarii si pote bijuterii. Mentionez ca am deja o ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de garantia produselor second-hand Grundy Grundy Buna ziua , daca detin un srl specializat cu vanzarea bunurilor second hand : carti , jucarii etc. atunci cand se ofera dreptul de retur al cumparatorului , ... (vezi toată discuția)