avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua tuturor! Vin aici cu o intrebare legata de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua tuturor! Vin aici cu o intrebare legata de durata valabilitatii ...

Buna ziua tuturor!
Vin aici cu o intrebare legata de durata valabilitatii e-vignietei din Ungaria.
Zilele trecute, am primit o notificare de plata de la UAI Inkasso srl din Oradea cu privire la faptul ca am circulat pe data de 3.12.2022 in ungaria fara vignieta valabila.
In fapt, in acea zi am intret in Ungaria la ora 3:30 am iar la 3:31 am am fost surpins de camerele de supraveghere fara vignieta. La punctul de trecere al frontierei dintre Austri si Ungaria exista un ghiseu pentru plata vignietei dar la acea ora matinala functiona doar cu un operator si in asteptare erau aproximativ 30 autoturisme. Asa ca mi-am continuat drumul si am oprit la o benzinarie, la 85 km de granita, de unde am luat e-vignieta respectiva, pentru o perioada de 10 zile. dupa care mi-am continuat drumul spre Romania.
In urma adresei venita de la UAI Inkasso le-am trimis fotografia cu chitanta vignietei (din fericire nu am aruncat-o) iar ei mi-au raspuns ca nu ma aflam in perioada de valabilitate, intrucit conform ordonantei 45/2020 ar fi trebuit sa cumpar vinieta in decurs de 60 de minute de la patrunderea pe un drum taxabil.
Mentionez ca pe vinieta e scris CLAR durata de 10 zile din 3.12.2022 pina la 12.12.2022 orele 23:59:59. In opinia mea, termenul de 10 zile include in TOTALITATE ziua de 3.12.2022, chiar daca vinieta am cumparat-o la ora 7:12 am, in aceiasi zi.
Cert e ca NEMERNICII de la UAI Inkasso srl nu accepta raspunsul meu si vor banii de amenda si suprataxa pe care o calculeaza, pentru profiturile companiei.
Am luat legatura cu un avocat si am contestat amenda.
Are idee cineva, in ce masura am sanse sa cistig in instanta si amenda sa fie anulata?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru CA , utilizator 00:08, 11 Aprilie 2024
Buna ziua! Sunt mai mult ca sigur pe vignieta este specificata si ora la care ati achitat-o si avand in vedere ca nu ati achitat-o in alea 60 de minute puse la dispozitie, dupa parea mea slabe sanse de castig.
In alta ordine de idei si in Romania nu mai este ca pe vremuri cand erai surprins la ora 10:00 iar tu o achitai la 22:00 si nu pateai nimic ...
Intradevar, este trecuta si ora la care am cumpaprat-o, respectiv 7:15 am, la aproape 4 ore de la intrarea pe teritoriul maghiar insa pe chitanta este trecuta perioada, 10 zile si expirarea ei, pe 12.12.2022 la ora 23:59:59. Intrucit am cumparat vinieta pentru o perioada de 10 zile iar o zi are 24 ore, rezulta ca ziua cumpararii este inclusa. Daca ar fi fost valabila pina la 13.12.2022 ora 7:15 as fi de acord ca am condus in perioada in care nu era valida.
Nu aveți dreptate, nu veți câștiga în instanță, orice vigneta nu poate avea valabilitate anterioara orei și minutului de achiziție.

Eu totusi am sa imcerc. Am luat legatura mai devreme cu avocatul care m-a reprezentat intr-unul din procesele anterioare, pe o alta speta si i-am cerut parerea.
A spus ca in practica judiciara, daca se dovedeste buna intentie, iar argumentele vor fi convingatoare am cistig de cauza.
Si care ar fi argumentele? In locul dvs, as cauta altele in afara de a sustine ca era valabila

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am primit o notificare de plata de la uai inkasso ... Zero1 Zero1 Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso s.r.l.cu motivul ca o mașină înmatriculată pe numele meu ar fi circulat în Ungaria fără ... (vezi toată discuția)
Vreau să plătesc amenda primita Dorina J Dorina J Am primit înștiințare de amendă că am circulat pe teritoriul Ungariei cu vignetă necorespunzătoare tipului de autovehicul. am achiziționat vigneta in ... (vezi toată discuția)
Rovinieta cumparata,dupa ce ai fost fotografiat... HUBARDONI HUBARDONI Am urmarit cu mare atentie postariile celor care au fost \\\\\\"fotografiati\\\\\\" circuland fara rovinieta si care au cumparat dupa aceasta,in aceasi ... (vezi toată discuția)