Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

Poate un executor judecatoresc sa incheie proces-verbal de sechestru in baza somatiei emise de un alt executor?

Poate un executor judecatoresc sa incheie proces-verbal de sechestru in baza somatiei emise de un alt executor?

Un prieten de-al meu este executat silit pentru un contract de credit incheiat in 2010. De curand a primit un proces-verbal de sechestru auto de la un alt executor judecatoresc care a preluat dosarul.

In procesul-verbal este mentionat faptul ca acesta a fost emis ca urmare a faptului ca "termenul de o zi prevazut in somatia comunicata debitorului a expirat".

Prietenul meu nu a primit niciun act de executare de la noul executor.

Este legal incheiat acest proces-verbal de sechestru auto?
Cel mai recent răspuns: mariusstoican , utilizator 00:08, 8 Iunie 2023
Avvand in vedere creditul din 2010 ,initial este necesar de verificat responsabil documentele de la dosar daca nu a intervenit termenul de prescriptie drept executare
Partea interesata are dreptul legal sa formuleze contestatie la executare
Posibilitatea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita este luata in considerare. Dorim sa stim insa daca este legala emiterea unui proces-verbal de sechestru auto de catre un executor in baza unei somatii emise de catre un alt executor. Asa cum am mentionat, procesul-verbal de sechestru este singurul act primit de la "noul" executor judecatoresc.

ynocentta a scris:

Avvand in vedere creditul din 2010 ,initial este necesar de verificat responsabil documentele de la dosar daca nu a intervenit termenul de prescriptie drept executare
Partea interesata are dreptul legal sa formuleze contestatie la executare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

4 ani fara niciun act de executare - este perimata executarea silita? mariusstoican mariusstoican Buna seara, Am primit de curand un proces verbal de sechestru auto intr-un dosar de executare din anul 2014, iar in urma consultarii dosarului la executorul ... (vezi toată discuția)
Explicatie conditii perimare wiki38 wiki38 In urma sentintei definite din 03.03.3008,o persoana fizica a fost obligata sa restitue creditorului(o societate comerciala) o suma de bani in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Încetarea executării silite este act de executare ce resetează ... 1n$4n3 1n$4n3 Încetarea executării silite este act de executare ce resetează termenul de prescripție? Detaliile cazului: Dosar executare 1 - deschis în 2012 - ... (vezi toată discuția)