avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua . O casa aflata sub sechestru cu hotărâre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua . O casa aflata sub sechestru cu hotărâre definitiva ...

Bună ziua . O casa aflata sub sechestru cu hotărâre definitiva data de Tribunal su castig de cauza pentru Anaf poate fi donata copilului meu? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2023
AKACARMEN, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Dacă se află sechestru nu o puteți dona.
Mulțumesc. Hotărârea definitiva a venit după 10 ani. Se mai poate scoate de sub sechestru? Menționez casa e câștigată prin partaj de mine.Nu o pot dona niciodată copilului meu?

Gabriel Ciurea a scris:

Bună ziua,

Dacă se află sechestru nu o puteți dona.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
După ridicarea sechestrului o puteți dona.
Bună ziua . Am inteles ca dacă se afla sub sechestru nu se poate dona Dar nu s a pus problema niciodată în acești 10 ani pana s a dat hotărârea definitiva de păstrare sechestru a unei executați silite întrucât prin partaj e doar a mea și nu mai are nici un drept fistul sot din cauza căruia s a pus sechestru . Menționez ca în perioada începerii punerii sub sechestru încă eram căsătoriți. Deci eu trebuie sa aștept 3 ani sa se prescrie aceasta hotărâre definitiva? Nu mai am nici o șansă să obtin ridicare sechestru de către Anaf? Multumesc.

Gabriel Ciurea a scris:

După ridicarea sechestrului o puteți dona.

cred ca e o confuzie la mijloc. hotararile definitive ale instantelor nu se prescriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare a unei hotarari judecatoresti tryx tryx Buna ziua. Va expun urmatoarea situatie. O institutie a statului ne-a imputat anumite sume si ne-au pus sechestru asigurator si popriri asupra bunurilor ... (vezi toată discuția)
Scoatere de sub sechestru bun imobil cipcrip80 cipcrip80 Am divortat de sotul meu si am facut partajul, am platit sulta. Mentionez ca la divort sulta s-a platit in fata judecatorul si eu am preluat bunul imobil cu ... (vezi toată discuția)
Sechestru pus pe apartament detinut in co-proprietate ing3r ing3r Buna seara. Tatal meu a fost administrator la o asociatie de proprietari. Se afla intr-un proces in care asociatia il acuza pe el (ex-administrator) de ... (vezi toată discuția)