avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, Este posibil ca pentru violatorii care ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, Este posibil ca pentru violatorii care și-au ispășit ...

Bună ziua,

Este posibil ca pentru violatorii care și-au ispășit pedeapsa și care au fost reabilitati în justiție sa nu mai figureze deloc în evidentele politiei?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:22, 18 Iunie 2023
In cazierul judiciar activ raman inregistrate toate infractiunile ,amenzile penale
Puteți sa detaliați va rog ce înseamnă cazier activ ca nu ma pricep?
Am adresat întrebarea inițială deoarece un vecin agresiv care a fost condamnat pentru viol cu mai mult de 20 de ani în urma, care și-a ispășit pedeapsa, susține ca a fost reabilitat și ca nu mai exista dovezi despre fapta comisa.
Mie mi s-a părut neadevărat ce a spus, deoarece din câte știu, infractorii periculoși (criminali, violatori) ar trebui sa figureze în bazele de date ale politiei indiferent dacă au fost reabilitati sau nu, deoarece exista oricând risc de recidiva și în cazul unor fapte grave săvârșite în arealul lor de răspândire, în lipsa unor suspecți, ei devin automat suspecți din cauza trecutului lor infracțional.
Va rog sa ma corectați dacă raționamentul meu de mai sus este greșit.
Mulțumesc
Rationamentul dvs. poate fi corect sau incorect, dar nu asta ne intereseaza, ci ce dispune legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cei care au comis o fapta penala, si si-au ispasit pedeapsa, mai sunt infractori ? AlexOprea20 AlexOprea20 Buna ziua, doresc sa stiu si eu, cei care au comis o fapta penala, si si-au ispasit pedeapsa, mai sunt infractori ? De cand pana cand esti infractor(juridic ... (vezi toată discuția)
Cazier penal andra-celia andra-celia in cazul persoanelor condamnate anterior cu sentinta definitiva cu executare dar reabilitate de drept ulterior executarii se poate spune ca,cazierul este ... (vezi toată discuția)
Reabilitare, cazier judiciar popikku popikku In 1999 am fost condamnat la 6 luni cu suspendare cu termen de incercare 2 ani si 6 luni,dupa care in 2002 am fost condamnat din nou la 3 milioane amenda ... (vezi toată discuția)