avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariati plecati în delegatie în Turcia, acolo le-a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariati plecati în delegatie în Turcia, acolo le-a fost asigurată ...

salariati plecati în delegatie în Turcia, acolo le-a fost asigurată cazarea si masa pentru 5 zile plus 2 zile de diurna(zile de plecare și sosire ce au picat in weekend).
Salariatul a lucrat din norma de 22 zile 17 zile la care se adauga 7 zile delegatie, de unde rezulta 24 zile lucrate, motiv pentru care s-au acordat 15 tichete masa, li s-a platit sporul de weekend pentru cele 2 zile de delegatie, si 16 ore suplimentare. Întrebare?
1. Cate tichete de masa se acorda in acest caz?
2. Am procedat corect platind orelele de weekend?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 12 Iunie 2023
1. Cele 7 zile de delegatie cuprtind si sambata si munica ?

Potrivit art. 10 alin.1 lit.c, din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, angajatorii nu pot acorda tichete de masă pentru perioadele în care salariații sunt delegați sau detașați în afara localității în care își au locul permanent de muncă și primesc indemnizație zilnică sau lunară de delegare ori de detașare.

2. In cazurile în care angajatul este trimis în delegație, iar această perioadă se întinde peste week-end, pentru zilele de sâmbătă și duminică angajatul nu are dreptul la primirea diurnei deoarece nu prestează activitate pentru angajator, ci se află în zilele de repaus săptămânal.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă plec în delegație si primesc diurna, nu mai dreptul la ... croberta croberta Dacă plec în delegație si primesc diurna, nu mai dreptul la tichete de masa pt ziua respectiva ? (vezi toată discuția)
Compensare zilelor de weekend din delegatii Lagherta Lagherta Situatia unei delegatii de 4 saptamani si 3 zile: a) s-a deconatat drumul dus, si intors dupa 4 saptamani si 3 zile, si o diurna doar pe zilele lucratoare ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna seara, Pt zilele in sărbători legale și weekend se acordă tichete de masa sau nu? Intreb pt ca angajatorul spune că nu se acordă tichete de masa ... (vezi toată discuția)