avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Avem urmatoarea situatie la bloc care nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Avem urmatoarea situatie la bloc care nu s-a mai intalnit ...

Buna ziua! Avem urmatoarea situatie la bloc care nu s-a mai intalnit pana acum in cadrul asociatiei.A fost primit un e-mail din partea unui proprietar o fisa de interventie din partea unei firmei pare-se autorizata ANRE -ISCIR pentru instalatii gaze,din care reiese ca s-a internenit asupra tevii de gaz la care era racordat aragazul ,prin operatia de ""busonare"".In urma acestei interventii d-na solicita scoaterea de la cotele de calculare a facturii de gaz.Intrucat nu ne-am confrutat cu asa ceva,am rugamintea sa imi raspundeti cat este de legala interventia si cererea proprietarei.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 09:16, 16 Iunie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este foarte legală, lucrările pe gaz, inclusiv cele de separare și sigilare (busonare) a unei instalații ca atare se fac de către firme autorizate ANRE. Reprezentanții asociației trebuie să inspecteze și sa constate la fața locului, dacă nu au încredere în document, proprietarul respectiv nu mai intra în lista utilizatorilor de gaz, deci nu va mai avea o astfel de cheltuială pe listele de întreținere.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Posibil sa se fi racordat aragazul la o butelie de gaz, iar legatura la reteaua de gaz sa fi fost blindata.
Ca presedinte de asociatie puteti solicita proprietarului sa va permita accesul in apartament pentru a vedea ce s-a facut.
Interventia putea fi facuta numai in baza unui proiect intocmit de o firma autorizata de ANRE.
Daca in apartamentul respectiv nu se mai consuma gaz, cererea de scoatere de la cotele de calculare a facturii de gaze este indreptatita.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ei, na, pentru un dop nu-ti trebuie proiect. :)

POPA GHEORGHE a scris:


Interventia putea fi facuta numai in baza unui proiect intocmit de o firma autorizata de ANRE.

Nimeni din asociatie nu are pregatire ptr a constata daca este in regula .Cred ca poroprietarul ar fi trebuit sa anunte pe cineva din comitet de intentie si sa declare pe propria raspundere ca lucrarea a fost facuta cu o firma autorizata si in caz de consecinte nedorite este direct raspunzatoare.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce pregătire vă trebuie, nu ați auzit niciodată de ANRE ?!? Proprietarul nu mai consuma gaz, punct. Vedeți dacă e sau nu dop.
Aveți un document emis de o firmă autorizată ANRE și singurul lucru pe care l-ați putea verifica este autorizarea respectivă, comunicând cu autoritatea , ce mare lucru !
Altfel, e evident ca dacă cineva nu mai consuma, trebuie exclus din lista consumatorilor din condominiu. Ați fost anunțați oficial , nu trebuie nici o declarație pe propria răspundere.

Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2023
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Intrerupere furnizare gaze bucatarie maita maita Daca doresc debransarea de la teava de gaze care alimenteaza bucataria apartamentului, trebuie sa obtin acceptul asociatiei de locatari? (vezi toată discuția)
Renuntare la furnizorul de gaz tanase_mara tanase_mara Buna seara, Vreau sa ma deconectez de la reteaua de gaz, am optat pentru un aragaz electric,care este procedura? consumul de gaze este la comun.Trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Racordare butelie la aragaz gambette gambette Datorita indolentei com. executiv al asociatiei care nu a respectat efectuarea verificarii periodice a instalatiei comune a retelei de gaz furnizorul s-a ... (vezi toată discuția)