avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Avem urmatoarea situatie la bloc care nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Avem urmatoarea situatie la bloc care nu s-a mai intalnit ...

Buna ziua! Avem urmatoarea situatie la bloc care nu s-a mai intalnit pana acum in cadrul asociatiei.A fost primit un e-mail din partea unui proprietar o fisa de interventie din partea unei firmei pare-se autorizata ANRE -ISCIR pentru instalatii gaze,din care reiese ca s-a internenit asupra tevii de gaz la care era racordat aragazul ,prin operatia de ""busonare"".In urma acestei interventii d-na solicita scoaterea de la cotele de calculare a facturii de gaz.Intrucat nu ne-am confrutat cu asa ceva,am rugamintea sa imi raspundeti cat este de legala interventia si cererea proprietarei.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:16, 16 Iunie 2023
Nu se face numai cu sudura, e mai riscanta lucrarea, trebuie oprit gazul pe toata instalatia.
"Am avut gaze doar la aragaz, nu aveam centrala.
Am mers la gaze (distrigaz, engie sau cum ii zice), am facut cerere sa-mi sigileze teava de gaz, au venit, au pus un dop si un sigiliu si mi-au dat o foaie sa o duc la intretinere sa ma scoata de la plata gazelor.
I-am intrebat daca se poate sa mai revin la aragaz pe gaz, au zis " da, cand va hotarati veniti iar si faceti cerere, venim, luam sigiliul si va legam aragazul".
Cand veneau cu verificarea gazelor in bloc, eu nu plateam. Nu stiu de ce, cred ca tine de administratia blocului, nu stiu.
Asta a fost tot.
E foarte usor!"
[ link extern ] /
M-am debranșat de la gaze acum 5 ani. Am făcut solicitarea la firma de gaze cu care avea asociația de proprietari contract, au venit și au pus un dop. Nu există niciun sigiliu. Ulterior, președintele de bloc pentru că nu i-au fost suficiente documentele pe care i le-am înmânat, a venit să constate. Bineînțeles că dumnealui nu avea încredere că nu voi mai folosi gazul, dar i-am arătat că mi-am achiziționat plită și cuptor electric. Eram la pausal atunci. Acum am văzut că apare contorizat individual.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2023
AMC_Anna, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cite bordeie, atitea obiceie, Dar daca e firma agreata de asociatie e de inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere furnizare gaze bucatarie maita maita Daca doresc debransarea de la teava de gaze care alimenteaza bucataria apartamentului, trebuie sa obtin acceptul asociatiei de locatari? (vezi toată discuția)
Renuntare la furnizorul de gaz tanase_mara tanase_mara Buna seara, Vreau sa ma deconectez de la reteaua de gaz, am optat pentru un aragaz electric,care este procedura? consumul de gaze este la comun.Trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Racordare butelie la aragaz gambette gambette Datorita indolentei com. executiv al asociatiei care nu a respectat efectuarea verificarii periodice a instalatiei comune a retelei de gaz furnizorul s-a ... (vezi toată discuția)