avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce dispozitii se aplica in cazul perimarii unei ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ce dispozitii se aplica in cazul perimarii unei executari silite incepute in 2012?

Buna seara,

Am o executare silita inceputa in anul 2012. De atunci si pana in prezent, dosarul de executare a fost preluat de mai multi executori judecatoresti (in 2015 si 2022).

In speta de fata, se aplica dispozitiile vechiului Cod de procedura civila
daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei
sau dispozitiile noului Cod de procedura civila
În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un act sau demers necesar executării silite, ce i-a fost solicitat, în scris, de către executorul judecătoresc, executarea se perimă de drept.
?

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2023
mariusstoican, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariusstoican , utilizator 20:07, 14 Iunie 2023
Se aplica normele NCPC
Chiar daca primul dosar de executare a fost format in anul 2012, anterior schimbarii dispozitiilor privind perimarea?

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Se aplica normele NCPC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - ce cod de procedura civila se aplica? olivia.neacsu olivia.neacsu Buna seara, Am o executare silita inceputa in anul 2012 care pana acum a trecut prin 3 executori judecatoresti. Executorii judecatoresti nu au schimbati la ... (vezi toată discuția)
Instanþa competentã sã soluþioneze o contestaþie la executare conform noului cod de procedurã civilã clara1801 clara1801 Buna ziua, Am in practica urmatoarea speta: executarea silia a fost inceputa sub imperiul vechiului cod de procedura civila (ianuarie 2013). Toate actele de ... (vezi toată discuția)
Momentul de la care se incepe sa curga prescriptia dreptului de a cere executarea silita motabe motabe Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de o situatie. Am mai incercat sa-i gasesc dezlegare dar nu am reusit. Este vorba de o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)