avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salutare, am o situatie in familie, bunicul meu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salutare, am o situatie in familie, bunicul meu a decedat in ...

Salutare, am o situatie in familie, bunicul meu a decedat in anul 2015, mama mea si cei 3 frati nu au dezbatut mostenirea nici pana in ziua de azi. Mostenirea este o casa cu un teren aflat pe numele bunicului, dar si o alta casa cu alt teren pt care bunicul nu avea acte ci doar contract de mana. Mama mea nu vrea sa dezbata mostenirea nici pana acum in conditiile rugaminti mele si a tatalui pe fondul discutiilor cu fratii ei care..nu sunt de acord sa faca x si y lucru pe terenurile lor..ma rog chestia asta nu o inteleg, intrebarea mea este eu ca fiu al ei pot da mostenirea in judecata? Iar daca da doar partea care este in acte sau/si partea care este facuta are doar contract de mana?
Dvs nu aveți nici un drept la mostenirea mamei(la acest moment),și nici o calitate pt eventuale demersuri.Dupa decesul mamei dvs împreună cu tatăl o sa puteți solicita și introducerea cotei ce I se cuvine în masa succesorala,puteți dezbate mostenirea etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune drepturi succesorale melisa1 melisa1 Buna ziua, va solicit ajutorul intr-o problema: as dori sa inchei un contract de cesiune a drepturilor succesorale ale tatalui meu ( bunica a decedat, insa ... (vezi toată discuția)
Mostenire maricica_23 maricica_23 Apelez la sprijinul dumneavoastra pentru urmatoarea problema : Bunicul meu din partea mamei a decedat in 1992 . In urma succesiunii de la aceea vreme , mama ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)