avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, mă numesc Nicoleta, și am o rugăminte. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, mă numesc Nicoleta, și am o rugăminte. Sunt divorțată ...

Bună ziua, mă numesc Nicoleta, și am o rugăminte. Sunt divorțată de 3 ani, copii mi-au fost încredințați, băiatul cel mic împlinește 18 ani luna viitoare și este încă elev, dar este persoana cu handicap grav cu asistent personal. Baiatul nu înțelege și nu își poate chema tatăl in instanta. Tatăl nu dorește să prelungim amiabil, a refuzat categoric prin mesaje acuzatoare la adresa mea. Cum procedez pentru prelungirea platei pensiei alimentare pentru inca un an cât timp mai este elev? Va mulțumesc pentru timp și răspuns! O zi frumoasa va doresc!
Ultima modificare: Luni, 19 Iunie 2023
Nicoleta Mihaela Nicolau, utilizator
Cel mai recent răspuns: YoAlle , utilizator 15:27, 20 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Art. 499 alin 3 din Codul Civil : Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.
Art. 499 alin. 4 din Codul Civil : În caz de neînţelegere, întinderea obligaţiei de întreţinere, felul şi modalităţile executării, precum şi contribuţia fiecăruia dintre părinţi se stabilesc de instanţa de tutelă pe baza raportului de anchetă psihosocială.
De aici inteleg ca trebuie sa va adresati la instanta de tutela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire pensie de intretinere in cazul minorului devenit major danutza_mihai danutza_mihai Buna seara. Imi doresc sa va intreb pe ce temei juridic pot intemeia o cerere de prelungire a pensiei de intretinere in cazul in care minorul a devenit major ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara MuresanI MuresanI pana la ce varsta se acorda pensie alimenara pentru studenti si care este articolul care specifica acest lucru din noul cod civil.doresc numarul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vasilemunteanu vasilemunteanu un copil care implineste 18 ani in 2013 aprilie si este in clasa a x a,pana la ce varsta mai primeste pensie alimentara? multumesc (vezi toată discuția)