Ba contează foarte mult cum s-a desfăcut CIM. Pentru că una e să fi fost o procedură disciplinară în care înregistrarea cu dumneavoastră a constituit dovada principală și atunci există și înscrisuri din care rezultă cine a făcut înregistrarea și cine a transmis-o conducerii/angajatorului. Și cu totul altceva dacă chiar dumneavoastră ați semnat pentru desfacerea consensuală a CIM, dacă la cererea angajatorului v-ați dat demisia sau dacă ați fost concediat oficial din motive neimputabile dumneavoastră.
În a doua ipoteză, nu aveți cum să obligați angajatorul să vă dea dovezile privind acea înregistrare audio și autorul ei, pentru că aparent nu există nicio legătură cu desfacerea CIM. Iar în prima ipoteză mai întâi trebuie să contestați desfacerea CIM și să ridicați pretenții de despăgubire față de fostul angajator, ca în cadrul procesului să obțineți dovezile care împotriva persoanei care v-a înregistrat.
Dacă-l dați în judecată doar pe bănuieli, pierdeți cu succes și ii mai rămâneți îndatorat și cu cheltuielile de judecată.
diablow777 a scris:
Denigrarea patronului, asta a fost motivul... dar nu vorbim de CIM ci de colaborare PFA.
Nu ma intereseaza ca nu mai colaborez cu ei, eu vreau sa stiu strict daca pot actiona in judecata persoana care m-a inregistrat fara acordul meu in scopul denigrarii si aducerii de prejudicii.
Daca da, cum as putea face asta avand in vedere ca doar banuiesc cine este persoana respectiva, patronul nu vrea nici sa imi spuna cine este si nici nu imi pune la dispozitie inregistrarile.
Multumesc,