Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrat audio fara consimtamant, folosire inregistrare pentru concediere

Buna ziua,

Daca un coleg la serviciu, fara stirea mea m-a inregistrat cu telefonul, la tigara, in timp ce "barfeam" sefii companiei, inregistrare trimisa chiar acestora in urma careia mi-am pierdut locul de munca, pot actiona persoana respectiva in judecata din moment ce eu nu mi-am dat acordul pentru acea inregistrare, ba mai mult a dus la incheierea colaborarii dintre mine si firma?

Mentionez ca desi banuiesc cine este persoana respectiva, patronul companiei nu vrea sa imi trimita nici inregistrarile si nici sa imi spuna cine este acea persoana.

Cum pot proceda in acest caz? Este legal ce a facut colegul care m-a inregistrat?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea aveți cum sa demonstrați motivul care a stat la baza concedierii, nu.prea vad cum puteți demonstra transmiterea mesajului respectiv către conducerea societății etc.Pana la a face dovada celor menționate anterior trebuie sa ne spuneti cum a încetat contractul de munca ce dispoziții legale au stat la baza acestei incetari ,desfacerii a CIM etc..
Multumesc pentru raspuns.

Contractul a fost simplu de desfacut, din Ianuarie am fost mutat de pe contract pe PFA... deci...

Ce as vrea eu sa atac este ilegalitatea inregistrarii care a dus la situatia asta, deci persoana care m-a inregistrat fara consimtamant.... cu firma realizez ca nu am nicio sansa...
In ce baza vi s-a desfacut c.i.m. ?
Denigrarea patronului, asta a fost motivul... dar nu vorbim de CIM ci de colaborare PFA.

Nu ma intereseaza ca nu mai colaborez cu ei, eu vreau sa stiu strict daca pot actiona in judecata persoana care m-a inregistrat fara acordul meu in scopul denigrarii si aducerii de prejudicii.

Daca da, cum as putea face asta avand in vedere ca doar banuiesc cine este persoana respectiva, patronul nu vrea nici sa imi spuna cine este si nici nu imi pune la dispozitie inregistrarile.

Multumesc,
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba contează foarte mult cum s-a desfăcut CIM. Pentru că una e să fi fost o procedură disciplinară în care înregistrarea cu dumneavoastră a constituit dovada principală și atunci există și înscrisuri din care rezultă cine a făcut înregistrarea și cine a transmis-o conducerii/angajatorului. Și cu totul altceva dacă chiar dumneavoastră ați semnat pentru desfacerea consensuală a CIM, dacă la cererea angajatorului v-ați dat demisia sau dacă ați fost concediat oficial din motive neimputabile dumneavoastră.

În a doua ipoteză, nu aveți cum să obligați angajatorul să vă dea dovezile privind acea înregistrare audio și autorul ei, pentru că aparent nu există nicio legătură cu desfacerea CIM. Iar în prima ipoteză mai întâi trebuie să contestați desfacerea CIM și să ridicați pretenții de despăgubire față de fostul angajator, ca în cadrul procesului să obțineți dovezile care împotriva persoanei care v-a înregistrat.

Dacă-l dați în judecată doar pe bănuieli, pierdeți cu succes și ii mai rămâneți îndatorat și cu cheltuielile de judecată.

diablow777 a scris:

Denigrarea patronului, asta a fost motivul... dar nu vorbim de CIM ci de colaborare PFA.

Nu ma intereseaza ca nu mai colaborez cu ei, eu vreau sa stiu strict daca pot actiona in judecata persoana care m-a inregistrat fara acordul meu in scopul denigrarii si aducerii de prejudicii.

Daca da, cum as putea face asta avand in vedere ca doar banuiesc cine este persoana respectiva, patronul nu vrea nici sa imi spuna cine este si nici nu imi pune la dispozitie inregistrarile.

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Ce sa fac ? elena69 elena69 Va rog dati-mi si mie un sfat , lucrez la o fabrica de mobila si tapitarie de 4 ani ,acum patronul nu mai are comenzi si vrea sa opreasca doar 20 de persoane ... (vezi toată discuția)
Figurez la itm ca angajat la sc x, dar lucrez la alta sc Salutare tuturor membrilor acestui forum. Problema mea este legata de un contract individual de munca. Anul trecut, am lucrat din mai pana in iulie la o ... (vezi toată discuția)
Criterii avute in vedere la o concediere colectiva intr-o firma privata cristi s. cristi s. In cazul unei firme private, este legal ca primul criteriu de disponibilizare sa fie cel social (adica sint favorizati angajatii care au copii chiar daca ... (vezi toată discuția)