avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt 3 frati care au o mostenire dar nu este facut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt 3 frati care au o mostenire dar nu este facut partajul. ...

Sunt 3 frati care au o mostenire dar nu este facut partajul. Sunt mai multe terenuri agricole.. unul din frati este tatal meu,o sora si inca un frate decedat care are 3 copii. Cum putem vinde anumite terenuri fara a face partajul? Cei 3 copii(verii mei sunt in SUA si nu au facut succesiune si nici nu vor sa vina acasa pentru atat...).
De exemplu sunt 4 parcele iar una din ele as vrea sa o vind si sa impartim in mod egal banii. Care ar fi etapele? Ce costuri si ce trebuie facut daca unul din frati isi vinde dreptul de mostenire? Sper ca ma intelegeti ce vreau sa spun...Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:48, 11 Iulie 2023
Fara succesiune si eventual, dupa caz, partaj, nu se poate instraina pamantul.
Cu dreptul mostenit, mostenitorul poate face ce vrea cu el, numai daca s-a facut succesiunea/ partajul. Actul de vanzare- cumparare se face la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune cu pamant mostenit celdecolo celdecolo Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: am mostenit,impreuna cu 2 verisori care sunt frate si sora,3 ha de pamant agricol. Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa parinteasca Daniela Primavera Daniela Primavera Bună ziua ,ași dori să vă adresez si eu o intrebare si sper sa ma puteti ajuta cu un răspuns . Socrii mei au decedat, în urma acestor evenimente ... (vezi toată discuția)
Succesiune P_Iulia P_Iulia Buna ziua! In anul 2012 a murit bunicul meu, lasand in urma un teren de 5000 mp si o alta bucata de pamant agricol in alta parte. Terenurile respective sunt ... (vezi toată discuția)