avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1430 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E posibil declaratie acceptare mostenire dupa 4 ani de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E posibil declaratie acceptare mostenire dupa 4 ani de la decesul tatalui ...

Sotul la sora-mea (sora are 74 ani, cu dementa vasculara si alte boli) a murit in Iulie 2019, el a fost singurul proprietar pe casa si terenuri, mostenitori sunt sora-mea si 2 copii, din care baiatul de 48 ani, locuieste cu sora, angajat ca asistent personal, iar fata locuieste in Anglia cu familia ei, niciunul dintre ei nu a depus acte pt acceptarea mostenirii in termen de 1 an. Din "surse" am aflat ca nepotul care locuieste cu sora-mea ( nu are loc de munca din 2018, bea zilnic, traieste din pensia si ajutorul de handicap a lui sora-mea, plus banii 150-200 lire pe care ii trimite nepoata lunar pe cardul la sora-mea, card la care nepotul are acces) s-a laudat pe la "prietenii de pahar" ca o sa faca succesiunea si o exclude pe nepoata (nu o anunta si declara ca e singurul mostenitor dupa moartea mamei lui) de la succesiune. Exista vreo sansa ca nepoata sa depuna dupa 4 ani acceptarea succesiuni, sau o alta modalitate ca succesiunea sa nu poata fi facuta fara prezenta nepoatei??? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Solutii pentru a nu fi exclusa de la succesiune rareori rareori Sotul la sora-mea (sora are dementa vasculara, 4 AVC si multe alte boli) a murit in Iulie 2019, mostenitori sunt sora-mea si 2 copii, din care baiatul de 47 ... (vezi toată discuția)
Drept optiune succesorala aariam_a aariam_a Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu o opinie. In urma cu un an o matusa a mea a decedat, iar in urma decesului normal la masa succesora era un frate a ... (vezi toată discuția)