Buna ziua,
doresc sa cumpar un teren pe care se afla si o casa care nu mai poate fi locuibila ( darapanata). Aici a locuit o familie fara copii. Sotia a murit intai si sotul a lasat mostenirea unei rude din partea lui Care este vanzatorul. Intre soti nu au existat testamente. Notarul la care am facut precontractul ne-a spus ca rudele din partea sotiei decedate trebuie sa semneze ca sunt de acord cu vanzarea. Terenul apartinand in totalitate sotului dar pentru ca in timpul casatorie s a construit casa ar avea si doamna, respectiva rudele, dreptul la 2 pereti (cum s a exprimat domnul Notar).Rudele nu vor sa semneze sau cer sume mari. Vanzatorul a fost sfatuit sa radieze casa ca sa se poate finaliza contractul de vanzare - cumparare. Care sunt consecintele acestei radieri? Mentionez ca as dori sa construiesc o casa noua pe terenul respectiv.
Va multumesc frumos
gi-jane2
Moderator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Sa trimita 2 pereti rudelor...glumesc.
Trebuia sa faca sotul demersuri, sa ia autorizatie de demolare dqca casa exista in acte sau vanzatorul sa faca asta, sa radieze si apoi sa vanda terenul gol
??
cristinel1234
salutare...am si eu o nelamurire...daca ma poate ajuta cineva. Ce trebuie sa fac pt a deveni proprietar al unui teren mostenit in urma decesului tatalui meu.? ... (vezi toată discuția)