avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, doresc sa cumpar un teren pe care se afla ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, doresc sa cumpar un teren pe care se afla si o casa ...

Buna ziua,
doresc sa cumpar un teren pe care se afla si o casa care nu mai poate fi locuibila ( darapanata). Aici a locuit o familie fara copii. Sotia a murit intai si sotul a lasat mostenirea unei rude din partea lui Care este vanzatorul. Intre soti nu au existat testamente. Notarul la care am facut precontractul ne-a spus ca rudele din partea sotiei decedate trebuie sa semneze ca sunt de acord cu vanzarea. Terenul apartinand in totalitate sotului dar pentru ca in timpul casatorie s a construit casa ar avea si doamna, respectiva rudele, dreptul la 2 pereti (cum s a exprimat domnul Notar).Rudele nu vor sa semneze sau cer sume mari. Vanzatorul a fost sfatuit sa radieze casa ca sa se poate finaliza contractul de vanzare - cumparare. Care sunt consecintele acestei radieri? Mentionez ca as dori sa construiesc o casa noua pe terenul respectiv.
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:16, 16 Iulie 2023
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa trimita 2 pereti rudelor...glumesc.
Trebuia sa faca sotul demersuri, sa ia autorizatie de demolare dqca casa exista in acte sau vanzatorul sa faca asta, sa radieze si apoi sa vanda terenul gol

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa: precontract trecut in cf elenadaniela elenadaniela Buna ziua Am si eu nevoie de ajutorul dvs.. Impreuna cu sotul meu am gasit un apartament pe care vrem sa-l achizitionam prin programul prima casa si sunt ... (vezi toată discuția)
?? cristinel1234 cristinel1234 salutare...am si eu o nelamurire...daca ma poate ajuta cineva. Ce trebuie sa fac pt a deveni proprietar al unui teren mostenit in urma decesului tatalui meu.? ... (vezi toată discuția)
Problema delimitare hotar Rmy17 Rmy17 Buna ziua, am cumparat un teren cu o casa veche de vreo 60 de ani din chirpic.La cumparare vanzatorii mi-au prezentat cadastrul care arata terenul ca avand ... (vezi toată discuția)