Buna ziua,
Avand un dosar deschis pentru uzucapiunea de 30 de ani pentru un teren, instanta de fond a respins ca neintemeiat avand in considerare urmatoarele:
Terenul din speta este ramas in urma nationalizarii conform decretului 92/1950 si trecut in administrarea ICRAL Pajura.
In anul 1974 a fost luata o decizie a Consiliului Popular Bucuresti conform careia, avand in vedere un singur articol din decretului 76/1974 privind exproprierea, trecerea in proprietatea statului si administearea Municipiului Bucuresti cu scopul construirii unor imobile de locuinte a DECIS casarea si a autorizat demolarea fondurilor fixe din administrarea ICRAL printre care si acest teren.
Instanta a decis ca decizia Consiliului Popular reprezinta o procedura de expropriere pentru utilitate publica insa decizia Consiliului Popular nu decide exproprierea ci doar demoloare si schimbare entitate care administreaza.
Ulterior am solicitat la Arhiva Nationala decretul 76/1994 pentru a vedea daca ICRAL a fost expropriat insa momentan nu a venit raspuns iar tipul pentru apel trece.
Sunt sanse daca fac apel la aceasta decizie?
ICRAL putea fi expropriat?
Decrete din 1941
golanski
Buna ziua,
Nu stiu daca e sectiunea potrivita dar am foarte mare mare de ajutor si sper sa il primesc...
Am un teren pe care CFR-ul nu vrea sa mi-l restituie ... (vezi toată discuția)