avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală carti importante care schimba opinia despre DREPT
Discuție deschisă în Cultură generală

carti importante care schimba opinia despre DREPT

cursurile de psihologie judiciara schimba cu totul opinia despre DREPT, il completeaza, il fac mai "integru" mai riguros, si in acelasi timp mai tolerant, mai la obiect, pentru ca tin seama de OM nu numai de legi. Cei mai multi juristi uita ca legile sunt facute DE OM PENTRU OM, la fel ca si un ...sistem de exemplu care este cosntruit de OM cu scopul de a servi acestuiain mod fiabil si in modul cel mai bun cu putinta, si nu cu scopul de a dauna sau prejudicia pe cei din afara sau pe cei dinauntrul sistemului.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 22:08, 13 Septembrie 2007
mie dreptul constitutional mi-a placut cel mai mult ... si fara de care o buna cunoastere a dreptului nu poate fi posibila. Principiile fundamentale prevazute in Constitutie dau o forma ideala a societatii, convietuirii membrilor ei ... si ajuta in aproape orice speta propusa spre rezolvare.

Cred ca orice om, jurist sau nu, are nevoie sa cunosca articolele ei.
DA, DREPTUL CONSTITUTIONAL.

este frumos ca iti place.

In raspunsul meu insa, la subiectul "carti care schimba opinia despre DREPT" - eu m-am raportat la psihologie judiciara, adica la alta disciplina decat disciplinele de drept, decat la ramurile dreptului.

tocmai pentru ca disciplinele sau ramurile dreptului, nu schimba opinia despre DREPT, ci sunt INSUSI DREPTUL.



poti sa-mi recomanzi o astfel de carte te rog? Suna interesant su asa am putea vb in cunostiinta de cauza
Mersi
~ Conținut șters la cerere ~
referitor la mesajul irinei mayer , in ce ma priveste pot sa-ti spun ca disciplina psihologie judiciara se studiaza in facultate, la facultatea de Drept, si este vorba despre cursuri- manuale (cursuri), prin urmare se pot gasi la librariile facultatii , dar si in librarii precum HUMANITAS, acolo poti gasi inclusiv carti de psihologie judiciara, mai exista un Punct de Presa si Carti in Pasajul de la Universitate unde poti gasi cursuri si carti, tratate, manuale, inclusiv de psihologie judiciara.

in ce priveste disciplinele de drept, mie imi plac toate, dar nu gasesc timp sa citesc cat vreau si mereu cand acord mai mult timp uneia din discipline, raman cu alta disciplina la care citesc mai putin, sau nu la fel de mult.
este mai corect spus asa, nu la fel de mult. caci nu neglijez nici una din ele.

si toate sunt importante caci au legatura intre ele.





Alte discuții în legătură

Reguli de politete ContSters167247 ContSters167247 [b]Silvana[/b] a scris [quot]Regulile de politete de acum un secol erau foarte stricte: saluturile trebuiau pronuntate in mod corect – ... (vezi toată discuția)
De ce imi place avocatnet.ro Paula Tudor Paula Tudor Pentru ca fiecaruia ne place sa ni se spuna macar din cand in cand cat de mult suntem apreciati şi iubiti, haideti sa-i spunem [i]avocatnet.ro [/i]- ului cat ... (vezi toată discuția)
Avocatnet 2010: discutia la moda: tutuiala nucu$ nucu$ Pana Plesului adevar graieste [b]Andrei Plesu: \" Tutuiala \"[/b] Tutuiala e la moda. E semnul cordialitatii de gasca, ... (vezi toată discuția)