Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Optez pentru asigurarea la sanatate

Buna ziua! Daca obtin venituri din jocuri de noroc in anul 2023 si doresc sa ma asigur la sanatate pentru anul 2024 cum trebuie completata declaratia unica? Trebuie completata la rubrica in care se spune ca obtin venituri conform art 155 si nu se datoreaza CASS dar optez pentru plata CASS?
Ultima modificare: Duminică, 23 Iulie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: marioeu , utilizator 22:04, 25 Iulie 2023
Buna ziua,

Pentru veniturile din jocurile de noroc, cel care obtine veniturile nu trebuie sa faca nicio declaratie. Toate acestea, inclusiv plata impozitului se fac de catre platitorul de venit. Vedeti detalii: www.avocatnet.ro/articol_641...

In mod normal, beneficiarul unor astfel de venituri nu datoreaza CASS.

Cu toate acestea, daca doriti sa faceti astfel de plati de CASS, trebuie sa mergeti la Casa de Asigurari de Sanatate din localitatea unde aveti domiciliul si sa incheiat un contract separat cu acestia, prin care sa va faceti plata contributiilor de sanatate, direct de catre dvs.
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
Ana Av. Ranete, Avocat
Multumesc pentru raspuns! Imi puteti lasa un numar de telefon sau un mail in privat? in caz ca voi avea nevoie de asistenta in viitor, contra cost bineinteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar pentru limită de vârstă mai are venituri din inchirieri IlincaBoureanu IlincaBoureanu Mama este pensionar pentru limită de vârstă și mai are venituri din chirie. Este scutită de plata CASS pentru veniturile din chirie? (vezi toată discuția)
Plata pfi pentru veniturile realizate în 2024? Bună ziua!! As dori sa aflu și eu,cât trebuie să plătească în PFI,care are și contract de munca de 4 ore pe zi!! Mă refer la plata pentru veniturile ... (vezi toată discuția)
Cass optional inclus in plata cass totala? Valeriu8666 Valeriu8666 Daca am avut venituri din investitii in 2024 si completez declaratia Unica atunci voi plati o taxa conform plafonului depasit, dar nu voi fi asigurat la ... (vezi toată discuția)