avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal ca cineva sa aiba preaviz de 3 luni ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal ca cineva sa aiba preaviz de 3 luni calendaristice? ...

Este legal ca cineva sa aiba preaviz de 3 luni calendaristice? Mai exact situatia este următoarea: daca angajatul a primit act aditional in care scrie ca preavizul se mareste la 3 luni si l-a semnat, se aplica legal?

Mulțumesc frumos pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ARGUS AUDIT SRL , Consultant fiscal 14:28, 26 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Clauza respectiva este lovita de nulitate .

În situaţia în care o clauză este afectată de nulitate, întrucât stabileşte drepturi sau obligaţii pentru salariaţi, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de muncă aplicabile, aceasta este înlocuită de drept cu dispoziţiile legale sau convenţionale aplicabile, salariatul având dreptul la despăgubiri.
Persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. c) şi d), al art. 65 şi 66 beneficiază de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucrătoare.
In cazul demisiei - Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz de 45 zile la functie de executie mihai25m mihai25m Buna ziua , Prin contractul actual am termen de preaviz de 45 de zile lucratoare cu toate ca nu ocup o functie de executie. Vreau sa discut cu actualul ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz VLADUTZA07 VLADUTZA07 Buna Este corect /legal ca o persoana care este incadrata ca si specialist resurse umane in CIM sa aiba o perioada de preaviz in cazul demisiei de 45 de ... (vezi toată discuția)
Preaviz zvrs zvrs Buna ziua, a-si dori sa intreb daca in contractul meu individual de munca scrie un preaviz de 45 de zile lucratoare conform legii 53/2003 si ulterior am citit ... (vezi toată discuția)