avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, sunt căsătorită și am un băiețel de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, sunt căsătorită și am un băiețel de 4 ani,și ...

Bună ziua, sunt căsătorită și am un băiețel de 4 ani,și as vrea sa părăsesc domiciliu conjugal ,deoarece exista numai certuri,și as vrea sa locuiesc în alta parte cu copilul.
Ce întâmplă?
Ce trebuie sa fac prima data cum plec ?
Cel mai recent răspuns: Scurtu Ana , utilizator 09:51, 29 Iulie 2023
Puteți pleca, impreuna cu copilul, oricând și oriunde va simțiți dvs în siguranță. Este necesar sa formulati însă, pe calea instantei de judecata, o cerere privind desfacerea căsătoriei, sa solicitati ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs iar tatăl sa achite pensie de întreținere.
Contactați un avocat( de pe forum din lista consultantilor sau recomandat) sa discutați în detaliu și sa va explice pas cu pas etapele și procedura.
Daca parasiti domiciliul doar pentru motivul unor certuri, acesta ar putea reprezenta motiv de divort sau chiar ar justifica si sustine un eventual demers juridic al sotului impotriva dumneavoastra.
Puteti solicita instantei emiterea unui ORDIN DE PROTECTIE si evacuarea sotului violent in cazul in care pe langa certuri manifesta si acte de violenta. Totodata puteti cere sprijinul autoritatilor de protectie sociala si politie, eventual tel verde 0800 500 333 violenta in familie ptr acordarea de sprijin. [ link extern ]
[ link extern ] /

Dacă sunteţi victimă a violenţei în familie:
- depuneţi o sesizare scrisă la subunitatea de poliţie pe raza căreia domiciliaţi;
- cereţi de la poliţist /printaţi de pe internet Legea 217/2003 Republicată „cererea privind emiterea ordinului de protecţie” şi completaţi-o;
- depuneţi această cerere completată la judecătoria de care aparţineţi cu domiciliul sau reşedinţa, însoţită de probe: a sesizării depuse la poliţie, certificat medico-legal, nume martori, înscrisuri sau înregistrări;
- la depunerea cererii la judecătorie este bine să vă prezentaţi împreună cu martorii;
- dacă, până la emiterea ordinului de protecţie vă simţiţi în pericol, cereţi sprijin ONG-urilor care oferă servicii sau adăposturi, ori D.G.A.S.P.C.
- după emiterea ordinului de protecţie şi punerea lui în aplicare, semnalaţi orice încălcare a prevederilor lui, la 112 sau la postul de poliţie;
- trebuie să ştiţi că aveţi dreptul la punerea în aplicare de îndată a ordinului de protecţie şi dreptul de a fi protejaţi de încălcarea lui, nerespectarea prevederilor acestuia reprezentând infracţiunea de încălcare a hotărârii judecătoreşti, care se sancţionează cu închisoare de la o lună la un an. Împăcarea înlătură răspunderea penală;
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
A cui e casa in care locuiti, e bun comun? Vreti sa va mutati unde, la parinti, cu chirie, singura?
Casa nu are actele încă scoase ..... dar eu am domiciliu de pe buletin la părinți.

gi-jane2 a scris:

A cui e casa in care locuiti, e bun comun? Vreti sa va mutati unde, la parinti, cu chirie, singura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat - violenta in familie Mamafiu Mamafiu Ma numesc alice am 27 ani am un copil de 3 ani si 4 luni...tatal copilului e violent uneori consuma bauturi alcoolice si devine agresiv in fata copilului...mia ... (vezi toată discuția)
Cum decad tatăl din drepturi ? Irina19961980 Irina19961980 Buna ziua, eu si tatăl copilului nu suntem căsătoriți dar stam in aceiași casa, el a inceput sa se poarte foarte urat, ma înjura tot timpul de fata cu ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotului veraoana26 veraoana26 Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: casatoriti de 4 ani, un copil de 3 luni. Nu avem bunuri luate in comun, eu domicilez in casa lui, luata dinainte de ... (vezi toată discuția)